donderdag 7 juli 2011

Even van uit mijn hangmat uw aandacht voor........

deze petitie.........

16 opmerkingen:

  1. Hier is nog een online petitie, om te ondertekenen als je als ouder lid bent van de NVA, Balans, Per Saldo, enz.
    http://patientenorganisaties.petities.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. http://www.trouw.nl/tr/nl/4328/Opinie/article/detail/2525953/2011/07/07/Kwetsbaren-zijn-de-dupe-van-liberaal-zorgbeleid.dhtml

    BeantwoordenVerwijderen
  3. CGraad:
    Het kabinet gaat flink snijden in het basispakket van de zorgverzekering. Maagzuurremmers, fysiotherapie, dieetadvies en psychische hulp verdwijnen uit het pakket. Deze zorg is vanaf volgend jaar waarschijnlijk alleen nog verzekerbaar via de - duurdere - aanvullende verzekering. Voor mensen met een laag inkomen is de aanvullende verzekering nu al onbetaalbaar.

    De CG-Raad pleit al jaren voor het behoud van medisch noodzakelijk zorg voor mensen met een handicap of chronische aandoening. Gelet op de opstapeling van eigen betalingen voor mensen met een beperking is de CG-Raad voorstander van een plafond voor eigen bijdragen.

    Duurder
    De verwachting is dat de zorg die vanaf 1 januari uit het basispakket gaat tegen duurdere voorwaarden verzekerd wordt in de aanvullende verzekering. En dat terwijl er nu al signalen zijn dat mensen om financiële redenen afzien van een uitgebreide aanvullende verzekering. De CG-Raad overlegt in de zomerperiode met zorgverzekeraars om te bezien welke zorg tegen welke voorwaarden wordt opgenomen in de aanvullende verzekering.



    Wat gaat er veranderen?
    De voorstellen van het kabinet zijn inmiddels in de Tweede Kamer besproken. De ingangsdatum is 1 januari 2012. De inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Eerste Kamer en publicatie in het Staatsblad. Wat gaat er veranderen?
    ............................

    Fysiotherapie
    De lijst van chronische aandoeningen waarvoor fysiotherapie wordt vergoed, wordt ingekort. Chronische reuma zal bijvoorbeeld van die lijst worden geschrapt. Mensen vanaf 18 jaar met aandoeningen die wel op de lijst staan, moeten de eerste 20 behandelingen zelf betalen.
    Voor mensen bij wie in 2011 een chronische aandoening is geconstateerd geldt een overgangsregeling. Als die diagnose per 2012 wordt gesteld, moet de betrokkene de eerste twintig behandelingen uit eigen zak betalen.
    ..............................

    Psychische hulp
    Eerstelijnspsychologen kunnen hulp bieden bij allerlei lichte psychische en/of sociale problemen. De eigen bijdrage hiervoor gaat omhoog naar 20 euro per consult. Er worden maximaal nog vijf consulten vergoed door de zorgverzekeraar (basisverzekering).

    Bij complexere psychische problemen zoals ADHD, depressie of een angststoornis (tweedelijnszorg) gaan alle verzekerden van 18 jaar en ouder een eigen bijdrage van 275 euro betalen. Het gaat hier om behandelingen die langer dan 200 minuten duren.

    Per 1 januari 2012 zitten de kortdurende tweedelijnsbehandelingen (minder dan 200 minuten) niet meer in het basispakket van de Zorgverzekeringswet. Het is de bedoeling dat deze patiënten in de eerste lijn worden geholpen.
    De aanpassingsstoornis gaat uit het pakket. Deze aanspraak is een algemene aanduiding voor psychologische aandoeningen waarbij ontregeling in gedrag ontstaat als reactie op stressveroorzakende gebeurtenissen bijvoorbeeld ontslag of echtscheiding.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Balans:
    Uitkomst Algemeen Overleg passend onderwijs
    Op 29 juni 2011 werd in de Tweede Kamer het algemeen overleg over het beleidstraject passend onderwijs gevoerd. Basis voor de bespreking waren de voortgangsrapportage van minister Van Bijsterveldt en de rapportage van de ruim 160 regiogesprekken die door OCW zijn gevoerd met schoolbesturen in primair en voortgezet onderwijs over de samenwerkingsverbanden.

    In de tussenrapportage gaf de minister al aan op een aantal onderdelen van passend onderwijs niet in te kunnen gaan. Het gaat hierbij voornamelijk om de zorgplicht, de positie van de ouders binnen passend onderwijs en de medezeggenschap. Na de zomer zal hier meer informatie over beschikbaar zijn.

    Inbreng van de fracties
    Bovengenoemde punten werden door verschillende fracties naar voren gebracht tijdens het Algemeen Overleg, evenals de relatie tussen scholen en samenwerkingsverbanden en het hoge tempo waarin de aanpassingen hun beslag moeten krijgen. Ook vroegen veel fracties zich af waarom de minister in de voortgangsrapportage niet is ingegaan op de adviezen van de ECPO, met name de constatering dat de combinatie van forse bezuinigingen met een ingrijpende stelselherziening een ongelukkige is, en de aanbeveling om meer tijd te nemen in de vorm van een 'interimwet'. Bijna Kamerbreed werd de minister gevraagd of zij bereid was nog vóór de invoering van de wetgeving passend onderwijs een uitvoeringstoets te laten uitvoeren waaruit duidelijk moet worden of het onderwijsveld gereed is voor de invoering (aanbevelingen Commissie-Dijsselbloem).

    Antwoorden van de minister
    Het wetsvoorstel wordt op 1 juli besproken in de ministerraad en wordt daarna doorgestuurd naar de Raad van State. In het najaar zal het wetsvoorstel aan de Tweede Kamer worden gestuurd, waarin dan de adviezen van de ECPO verwerkt zullen zijn. Het Referentiekader passend onderwijs zal worden meegestuurd. De minister voelt er niet voor de wetgeving passend onderwijs het karakter van een interimwet te geven.

    De minister benadrukte nog eens dat zij het besluit tot uitstel en temporisering van de bezuinigingen vooral heeft genomen naar aanleiding van de gesprekken die zij in het land heeft gevoerd. Hierdoor is er meer tijd om o.a. een goede oplossing te zoeken voor de ambulant begeleiders waardoor hun expertise gedeeltelijk behouden kan worden voor de samenwerkingsverbanden.

    De minister wil ook aandacht schenken aan de betrokkenheid van personeel en ouders bij de vormgeving van passend onderwijs, o.a. door middel van medezeggenschap.

    Ondanks herhaald aandringen ging de minister niet mee in het verzoek te komen tot een uitvoeringstoets voordat de wetgeving in zal gaan. Wel wil zij in december 2012 met een tussenevaluatie/voortgangsrapportage komen. Op basis hiervan zal worden bezien welke onderdelen eventueel aanpassing behoeven.

    Wat doet Balans?
    Balans is samen met andere ouderorganisaties (Platform VG, CG-raad en de landelijke ouderverenigingen onderwijs) in opdracht van het ministerie van OCW in overleg met andere betrokken organisaties (bijvoorbeeld PO-raad, onderwijsbonden).

    Doel is om suggesties, handreikingen en ideëen te bieden voor ouders en het onderwijs, gebundeld in het Referentiekader passend onderwijs.

    In dit overleg behartigt Balans de belangen van de ouders van onze kinderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. AD:
    Vanaf 2012 moeten scholen in het basis-, speciaal, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs incidenten met geweld verplicht registreren. De ministerraad stemde vandaag in met dit voorstel van minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs).
    Het registratiesysteem dat rond september 2012 gereed moet zijn, moet zorgen voor een veiliger schoolklimaat. Volgens de bewindsvrouw worden de incidenten bespreekbaar door de registratie en zijn scholen zo beter in staat om maatregelen te nemen.
    De minister wilde de verplichte registratie eigenlijk komend schooljaar al invoeren, maar dat bleek niet mogelijk. Scholen hadden meer tijd nodig om zich voor te bereiden. Bij de registratie wordt alleen gemeld of de betrokkene een leerling, docent of een derde is.

    DUS:
    Straks krijgen alle kinderen met een stoornis, die overprikkeld zijn geraakt door de grote groepen enz. en vanuit onmacht agressief reageren, niet adequaat begeleid kunnen worden met hun onmachtige gevoelens omdat er geen klassenassistent is, een aantekening in hun dossier??????????? En dan gaat Ton of zo'n andere nitwit straks roepen dat de agressie toeneemt, maar dat we wel gelukkig een goed administratiesysteem hiervoor hebben? En dan kan de PVV weer met een idee voor stafkampen komen...........
    Ik ben verbijsterd!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi zo ! Wat een blijvende alertheid !
    Super, ik kan gerust nog even onder mijn palmboom in mn volkstuin blijven zitten!!
    Hou het in de gaten daar in Den Haag, zomerreces ja ja maar ondertussen......
    LET OP !!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. http://www.tonelias.vvd.nl/actueel_8963/38351/

    We vinden van alles over Ton met de Bon Ton (ik ook), maar in zijn spreektekst van 29 juni stelt hij toch een paar goede vragen aan de minister en heeft hij het ook over inspraak van ouders. Ton met de Bon Ton, dit valt best mee wat u hier zegt! Maar we blijven kritisch...........

    BeantwoordenVerwijderen
  8. http://nos.nl/artikel/255536-inval-bij-onderwijsstichting-rotterdam.html

    Daar zullen Henk en Ingrid wel weer van alles over te vinden hebben, terwijl de mensen op de werkvloer zo hard werken!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. CGraad (zou dit nu ook gaan gelden voor begeleiding van kinderen met autisme?????????):

    Visie op decentralisatie AWBZ-begeleiding gelanceerd
    14-07-2011

    Vanaf 1 januari 2013 moeten mensen voor ‘begeleiding’ aankloppen bij gemeenten. Momenteel is dit nog geregeld via de AWBZ. Hoe die nieuwe taak vormgegeven kan worden, staat in ‘Van zorg naar participatie’. Die kersverse notitie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is op 14 juli aangeboden aan de CG-Raad.

    Begeleiding is bedoeld voor mensen met een matige tot zware beperking, veroorzaakt door ziekte, handicap of leeftijd. Het gaat daarbij om mensen die nog zelfstandig wonen. Te denken valt aan begeleiding bij het op orde houden van de administratie of begeleiding bij dagelijkse activiteiten die nodig zijn om mee te kunnen doen. Ook dagbesteding, en het vervoer van en naar die dagbesteding, valt onder begeleiding.

    Goede ambities
    Gemeenten gaan de begeleiding, waar zo’n 190.000 mensen gebruik van maken, vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelen. In de notitie staan onder meer de volgende ambities verwoord; meer eigen regie en maatwerk, ondersteuning meer vanuit de leefwereld van mensen zelf, zorg dichter bij huis, minder regels en protocollen en aanbod van een persoonsgebonden budget (pgb) waar dat meerwaarde heeft.


    Deze ambities sluiten goed aan bij die van de CG-Raad. Door de nadruk te leggen op eigen regie en ondersteuning vanuit de eigen leefwereld kunnen mensen zelf aangeven waar de behoeften liggen en zelf bepalen wat goed voor ze is.


    Verder stelt de VNG dat er een nieuwe, moderne vorm van begeleiding kan worden gerealiseerd. De CG-Raad is het met de gemeenten eens dat er straks veel kansen liggen om zorg en ondersteuning dichterbij mensen te realiseren, met en voor elkaar. Uit de notitie spreekt ook de wens te behouden wat goed is van de AWBZ en te verbeteren wat kan. Een goed streven, vindt de CG-Raad.


    Kritiekpunten
    In de notitie is er geen aandacht voor de inspraak van zorggebruikers zelf. Om de begeleiding maatwerk te laten zijn, is het van belang dat ze mee mogen praten en denken met gemeenten. Net als lokale belangenbehartigers. Verder is het essentieel dat gemeenten samenwerken, om deskundigheid te delen. Met name voor kleinere gemeenten is dat van belang, omdat die vaak weinig expertise hebben over de doelgroepen waarvoor de begeleiding is bedoeld.


    Waar de CG-Raad zorgen over heeft, zijn onder meer de kosten. Er is een bezuiniging van 5 procent ingeboekt op de begeleiding. De kwaliteit ervan staat op dit moment al onder druk. Hoe gemeenten dit gaan oplossen is nog onduidelijk. De CG-Raad vreest voor hogere eigen bijdragen, die voor deze groep mensen vaak moeilijk op te brengen zijn. Dit, omdat het gros van de mensen tot de lagere inkomensgroepen behoort.







    .

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoera: we hebben een nitwit minder in Zuid-Holland; nu nog uit de Tweede Kamer met zijn "5% Harm-plan".............

    Volkskrant:
    PVV-Kamerlid Harm Beertema stapt uit de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Hij kan zijn werk als Statenlid niet langer combineren met zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer.

    Dat heeft de PVV vandaag laten weten. Beertema voert in de Kamer het woord over onderwijs. Een week geleden stapte Beertema's fractiegenoot Roland van Vliet ook al op als Statenlid omdat hij het als Kamerlid te druk heeft. Van Vliet zat in de Provinciale Staten van Limburg.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Volkskrant:
    Door de bezuinigingsplannen van dit kabinet worden mensen die arm, bang en gefrustreerd zijn de straat op geschopt.

    Dat ons kabinet er behagen in schept zijn burgers te criminaliseren, heb ik al vaker betoogd. Maar dat het dat zo pervers doet, verbaast me toch.

    Ben je dom of slecht als je bezuinigt op voorzieningen die mensen van de straat houden, ondersteunen en helpen hun leven weer op te pakken? Vermoedelijk allebei. Het aantal buurthuizen decimeren, inloopcentra sluiten, op de sociale werkvoorziening bezuinigen, psychiatrische patiënten (ook die zonder ziekte-inzicht) een eigen bijdrage laten betalen - het is dé manier om allerlei mensen de straat op te schoppen die arm, bang en gefrustreerd zijn.

    Strengere straffen
    Sommige van die mensen zullen ongezien wegkwijnen, anderen vormen een gevaar voor zichzelf, en een derde groep denkt 'wat heb ik nog te verliezen'. Die zien we terug als overlastgevers, winkeldieven, kleine en grotere criminelen. De eerste twee groepen worden doodeenvoudig in de steek gelaten, daar heeft immers niemand last van. De derde groep wordt aangepakt: met strengere straffen, snellere straffen en langere straffen. Want dat helpt, hè. Wat en wie het helpt - geen idee.

    De professionals die dagelijks proberen afwijkend gedrag te beoordelen en in goede banen te leiden, geloven er in elk geval niets van, dat het helpt. Strafrechters weigeren, volkomen terecht, minimumstraffen op te leggen. Onderzoekers die werkzaam zijn in het jeugdrecht wijzen erop dat hardere straffen op langere termijn grotere problemen zullen veroorzaken. Kinder- en jeugdpsychiaters luiden de alarmklok. Zelfs ambtenaren van het ministerie van Justitie zien er geen heil in.

    Spierballen
    Allemaal watjes, natuurlijk. Rationaliteit, redelijkheid en een langetermijnperspectief - het is allemaal fnuikend voor de daadkracht die te veel politici o zo graag op de korte termijn laten zien. Spierballen begrijpt iedereen. We gaan toch niet proberen mensen bij de hand te nemen en te begeleiden? Een schop onder hun kont kunnen ze krijgen, de criminelen en psychiatrische patiënten die vaak zelf een verleden van verwaarlozing, mishandeling en misbruik met zich meedragen. Of die, domweg, de pech hebben dat ze lijden aan een hersenziekte in plaats van een lichamelijke ziekte als diabetes. Niks mee te maken.

    Meedogenloos
    Geen wonder dat ministers die zo kortzichtig en meedogenloos te werk gaan, ook van plan zijn te snijden in het aantal mensen dat hun beleid moet controleren. Terwijl er juist eerder méér dan minder volksvertegenwoordigers nodig zijn om al die domme en slechte voornemens te stoppen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. http://nos.nl/artikel/256655-minister-feliciteert-geslaagde-vmboers.html

    Goh...............zou ze nou na de vakantie al onze kinderen een excuuskaartje sturen om zich te verontschuldigen voor alle ellende die ze over hen uitstort?
    En dan ook graag zo'n gezellige foto erbij met een rode brievenbus...........

    BeantwoordenVerwijderen
  13. 10.000 keer 0,46 ct; is 4600 euro aan weggegooid geld

    BeantwoordenVerwijderen
  14. En dan moest het kaartje ook nog ontworpen worden en gedrukt.............

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Anoniem je was me voor. Maar het is inderdaad belachelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. De geslaagde HAVO- en VWOers moesten het gewoon met dit twitterberichtje doen:

    16 Jun » VanBijsterveldt MarjaVanBijsterveldt
    De vlag uit voor alle geslaagde havisten en vwo’ers: gefeliciteerd! Succes met je vervolgopleiding en mooie zomer toegewenst! #examenuitslag

    Dan zal Marja wel denken dat deze intelligente wezens wel er aan denken om zich in te schrijven voor een vervolgopleiding en die hoeven dan geen kaartje.
    Scheelt wel weer veel geld...........

    Als alle bezuinigingen zijn ingevoerd komt er nog veel meer schooluitval MARJA!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen