woensdag 6 juli 2011

En nog een NITWIT

Ja hoor, bijna vakantie, en dan gaat iedereen zich ermee bemoeien. Je mag als tweede kamerlid moties indienen.
Dan heb je "je moment": je naam wordt namelijk genoemd. En we hebben er weer een: Metin Celik, een tweede kamerlid dat ABSOLUUT NIET weet waar het over gaat. Hij dient een motie in over de overhead in het onderwijs (LEES HIER). In die motie wil hij de garantie van de minister dat bezuinigingen niet ten koste gaan van het primaire proces.

"Lees ik dat goed?" denk ik dan. Je bezuinigt 300 miljoen, je weet dat de klassen groter worden, je weet ook dat er in het onderwijs amper overhead is, en dan doe je even populair. Het ziet er goed uit voor de achterban, maar het slaat natuurlijk HELEMAAL nergens op. Ten eerste doe je alsof er WEL veel overhead is, en ten tweede doe je alsof er ook nog op te bezuinigen valt, en ten derde: DROG of BE-DROG. Wat een kul, om zo'n motie in te dienen.

Wij in het onderwijs weten namelijk al lang dat er gewoon DUIZENDEN mensen op straat komen te staan, dat het alleen wat langer duurt. We weten ook dat we grotere klassen krijgen en dat de druk alleen maar toeneemt.

En dan de overhead? Hadden we die maar, meneer Celik.

2 opmerkingen:

  1. http://speciaalonderwijs.petities.nl/

    Deze mevrouw kent vast niet zoveel mensen en blogs en heeft dus nog maar weinig handtekeningen verzameld met haar petitie. Zullen wij haar een handje helpen? Wij kennen genoeg mensen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. PO-Raad: Verder bezuinigen op overhead onverantwoord
    In reactie op een motie van Tweede Kamerlid Metin Çelik, waarin hij de minister vraagt er op toe te zien dat scholen de bezuinigingen bekostigen uit de overhead en niet uit het primaire proces, heeft de PO-Raad de minister een brief gestuurd. In deze brief zet de PO-Raad uiteen dat inderdaad het primaire proces zoveel mogelijk ontzien moet worden, maar dat (nog verder) bezuinigen op overhead in het primair onderwijs niet haalbaar is. De overhead is daar namelijk veel te gering voor. Daarnaast zijn verdere bezuinigingen op overhead onverantwoord, omdat het realiseren van de ambities ten aanzien van hogere onderwijsresultaten ook overhead vergt.

    Lees de motie van Çelik >>
    Lees de brief van de PO-Raad >>

    BeantwoordenVerwijderen