donderdag 3 februari 2011

Schaamteloos

SCHAAMTELOOS zijn de bezuinigingen op het speciaal onderwijs die deze week zijn gepresenteerd.
Als directeur van een katholieke school schaam ik me dat het CDA verantwoordelijkheid neemt voor deze maatregelen. Schaamteloos worden kinderen met een handicap de dupe van beleid waar niemand verantwoordelijkheid voor zou moeten DURVEN nemen.

De allerzwaksten, in ons geval kinderen met een verstandelijke beperking, syndroom van Down, autisme en ga zo maar door worden aan de kant gezet.
Ik dacht dat het CDA staat voor christelijke waarden, maar daar is geen sprake van.

Schaamteloos wel een missie naar Afghanistan en tegelijk (bijna op dezelfde dag) deze bezuinigingen.
Het belang dat er aan wordt gehecht blijkt wel uit het feit dat dit beleid niet eens genoemd wordt op de startpagina (www.cda.nl)....
Ach, speciaal onderwijs, wat maakt het uit.

Ik weet het antwoord al van de beleidsmedewerkers, fractiemedewerkers en tweede kamerleden (over overbodige bureaucratie gesproken), dus doe geen moeite:
"het is nou eenmaal afgesproken", "het is beleid", "iedereen moet inleveren" en de mooiste: “het staat nou eenmaal in het gedoogakkoord”.

We hebben 200 ernstig gehandicapte leerlingen op school die nergens anders heen kunnen, ze zijn weggestuurd door het reguliere onderwijs, en we mogen dezelfde kinderen vanaf volgend jaar opvangen met 7 ton euro minder, oftewel: we sturen meer dan 20 man naar huis en doen hetzelfde werk.
Gevolg: personeel weg, expertise weg, kwaliteit weg, te moeilijke kinderen weg, autistische kinderen weg, plezier weg.

Schaamteloos, en het is schandalig dat het CDA hiervoor verantwoordelijkheid DURFT te nemen.

3 opmerkingen:

  1. Uit mijn opleiding herinner ik me een les waarin werd gesteld dat je de hoogte van ontwikkeling van een land kon 'aflezen' uit de gedrag dat werd besteed aan zorg voor 'de zwakken'. dan wij zijn nu afgezakt tot het niveau van ontwikkelingsland !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We weten toch al jaren dat de 'C' verdwenen is uit het CDA? Of het moet zijn dat die 'C' staat voor Calvinisme: nergens over zeuren en vooral doen wat de 'baas' zegt. Hoe kan het toch dat deze partij nog steeds zoveel stemmen krijgt dat ze weer vorstelijk op het pluche tronen? Hoe kan het toch dat ze in elk geval door de eigen achterban niet afgerekend worden op deze achterbakse, zielloze, mensonwaardige partijpolitiek?

    BeantwoordenVerwijderen