woensdag 1 juni 2011

TIPS VOOR PGB-GEBRUIKERS

Beste lezer, u heeft nu misschien een zoon of een dochter met een verstandelijke beperking, misschien met een autisme spectrum stoornis of ADHD, en je hebt een PGB aangevraagd. In het verleden dan. Na een procedure bij het CIZ waar je volledig binnenstebuiten bent gekeerd heb je eindelijk een bedrag gekregen.

Je leven met een kind met een beperking is onvoorstelbaar zwaar. Dat duurt namelijk 24 uur per dag, altijd, permanent, het houdt nooit op en de zorg is er altijd, ook al hou je nog zo veel van je kind.
Met een PGB (van de VVD) ben je dan eindelijk in staat om een stukje zorg in te kopen die dan door een ander wordt gedaan. Er gaat bijvoorbeeld iemand een uurtje met je kind weg, je kan extra hulp inkopen voor op school of misschien kan je kind een keer een weekend naar een logeerhuis.

Dat was.

De regering "van alle Nederlanders" heeft echter besloten dat deze PGB's worden afgeschaft, allemaal.

En dan, vraagt u zich af?

Ach, de "swedish chef" heeft best wat ideeën, want niemand gaat wat tekort komen. Alleen moeten de gemeenten het gaan organiseren.

Wij van wijzijnverbijsterd hebben alvast nagedacht, en gaan u nu vertellen hoe het in de toekomst zal gaan. Maak u vooral geen zorgen, want de staatssecretaris zegt dat het allemaal goed komt, en dat is ook zo.
  1. We gaan gewoon de maatschappelijke stage inzetten. Op de middelbare scholen worden de leerlingen in 2 HAVO (die zijn al 14) op de woensdagmiddag vrijgeroosterd. Die moeten dan verplicht op stap met een verstandelijk gehandicapte buddy. Als het een kind met autisme is, komen er twee scholieren. Mooi opgelost toch?.
  2. Opa's en oma's worden verplicht om een keer per maand een middag aan hun gehandicapte kleinkind te besteden, dit ter verlichting van hun kinderen. Als ze het niet doen worden ze gekort op hun AOW (die is toch veels te hoog voor die ouwetjes)
  3. Leerkrachten in het passend onderwijs worden verplicht om 1 maal per maand een leerling een weekend mee naar huis te nemen. Die leerkrachten zijn volgens Ton met de bon ton toch klaplopers die niks uitvoeren. Zo zijn de logeerweekenden ook opgelost.
  4. Overdag zijn de kinderen op school. De ouders hebben dan niks te doen.
    Iedere ouder wordt verplicht om 1 maal per 2 weken een dag ondersteuning te geven op de school van hun kind. Dan is het probleem van de ondersteuning op school ook opgelost.
  5. Als uw kind het idee krijgt om uit huis te gaan: dat gaan we niet meer doen. Een kind met een verstandelijke beperking kan best wat langer thuis blijven wonen, tot zijn 48ste of 50ste of zo. Dan is het probleem rond wonen en de kosten daarvan ook opgelost.
  6. Koop een fiets voor uw kind met een beperking. Dan heeft u ook dat belachelijke taxivervoer niet meer nodig. En voor kinderen die hun benen niet meer kunnen gebruiken, zijn er tegenwoordig ook met de hand aangedreven fietsen.
Heeft u nog meer tips voor ouders? mail ze naar info@wijzijnverbijsterd.nl of zet ze in de reacties.

De VVD is definitief de weg kwijt

De VVD is altijd een groot voorstander geweest van het PGB, omdat het mensen de mogelijkheid biedt op hun eigen manier de zorg in te kopen die ze willen. Zo zijn ze niet langer afhankelijk van het zorgkantoor en kunnen ze zelf kiezen voor de beste zorg. De VVD heeft zich ingezet voor een wettelijke verankering van het PGB en is er trots op dat dat is gelukt.

Tja, dit lijkt een tekst van ons van WIJZIJNVERBIJSTERD. Maar het wordt nog gekker; Deze tekst komt van de website van de VVD. Het staat er echt. Ik geloofde het zelf niet, daarom nog een keer.

De VVD is altijd een groot voorstander geweest van het PGB, omdat het mensen de mogelijkheid biedt op hun eigen manier de zorg in te kopen die ze willen. Zo zijn ze niet langer afhankelijk van het zorgkantoor en kunnen ze zelf kiezen voor de beste zorg. De VVD heeft zich ingezet voor een wettelijke verankering van het PGB en is er trots op dat dat is gelukt.

Hoe kan het nu in godshemelsnaam, hoe kan het dat de minderheidsregering waarin de VVD de grootste partner is met de schandalige plannen komt die vandaag door de
"swedish chef" van het kabinet zijn gepresenteerd. Hoe kan dat nou?

Hoe kan het dat een partij, die STAAT voor alles wat PGB heet, de verantwoordelijkheid neemt om het PGB af te schaffen.

We hebben het al eerder gezegd, en de bevestiging wordt vandaag weer gegeven: het geld is belangrijker dan mensen, en als je dan iemand wilt pakken, pak dan vooral de zwaksten; bejaarden, gehandicapten, zieken en ga maar door.

VVD: goed gedaan, keep up the good work.

slits från potten

Sekreterare för hälsa Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner förstå något om det. Det framkom i dag när hennes olycksaliga planer på att avskaffa den personliga budgetar försökte förklara för människorna i detta land.
slutet av vårt WIJZIJNVERBIJSTERD är att de förlorat det och slet potten.Hon är för VVD, säger parti de står för de svagaste i samhället. Det är ofattbart att en regering som påstår sig vara de svagaste i samhället så många människor i misär deponi. Mark Rutte, ledaren för denna dam. De får inte det på holländska, men kanske i hennes modersmål:

Mevr. Veldhuijzen van Zanten-Hyllner:Du är klar här, är du inte längre behövs, vi behöver dig inte mer, människor med sådana planer är inte önskvärda och kan snabbstopp Moers till sitt land, värderas och vi är glada.

Att vara borta, åt helvete med åberopar gå toedeloe, hej och se dig i vackra Sverige där du kom ifrån. Hälsningar till kungen, jag behöver hjälp med kostymer, eller gå själv.

Du kommer att hjälpa tusentals familjer alla knullade och ingen vill det. Kommer du att skämmas i Sverige, djupt skamsen och stanna där, och inte komma tillbaka.

VAN GOD LOS


Het wordt steeds duidelijker dat dit neoliberale stelletje mislukte regeringsminkukels volledig van god los is.

Wij van wijzijnverbijsterd wisten het al van Marja, maar het wordt steeds duidelijker dat de plannen onthutsend, absurd, desatreus, aanstootgevend en onvoorstelbaar ASOCIAAL zijn. Ook onze leerlingen zullen WEER worden gepakt, en dat is al de vierde keer.

Lees HIER de desastreuze plannen van die dame met het dubbele paspoort (dat mag van de PVVD met de dubbele moraal). Grote vraag is natuurlijk: waar is Mark met zijn GROTE WOORDEN? Luister HIER, HIER, en HIER.

Bedankt, stelletje losers, pak vooral de zwaksten nog een keer.

Petitie "Maak de zorg thuis en in pgb-wooninitiatieven niet kapot!"

Weet u nog? Toen de geruchten rond gingen over de bezuinigingen op 'passend' onderwijs? Dat iedereen toen sprak van "soep die nooit zo heet gegeten zou worden" en iedereen zei dat het allemaal wel mee zou vallen?
Meevallen deed het niet en doet het, ondanks het uitstel, nog steeds niet. Want laat u door de rustpauze niet in de luren leggen, de rampzalige bezuinigingen komen er nog steeds gewoon aan. Met alle gevolgen van dien!

En nu gaan er weer verhalen, ondertussen zelfs bevestigd, niet alleen het onderwijs voor leerlingen met een speciale leerbehoefte, met een handicap, maar ook de zorg voor de mensen met een beperking of langdurige ziekte, ouderdom etc., die zij krijgen in de vorm van een PGB zal stevig aangepakt gaan worden.
En opnieuw wordt er gezegd dat het allemaal heus niet zo'n vaart lopen zal.
Of dat het jammer is dat de goeden onder de (paar) kwaden lijden, maar dat het niet anders kan omdat er misbruik gemaakt zou worden.
Wij van wijzijnverbijsterd zeggen dan met betrekking tot het laatste: zorg dan voor een goede controle, maar breek de boel niet af. Als er mensen door het rode stoplicht rijden, dan halen we toch ook niet de stoplichten weg?
(Ja, VVD-malloot Charlie Aptroot zou wel willen natuurlijk, zonder stoppen plankgas met 130 door het centrum)


Opnieuw komen er dus weer mensen in het geweer. Mensen voor wie de woorden zorg, solidariteit en beschaving wel wat betekenen. Er zijn al verschillende initiatieven om de, opnieuw schandelijke, plannen een halt toe te roepen.
Eén van die acties is de petitie "Maak de zorg thuis en in pgb-wooninitiatieven niet kapot!", geïnitieerd door budgethouders, vertegenwoordigers van budgethouders, Per Saldo en het Landelijk Steunpunt Wonen.

Klik hier om deze petitie te ondertekenen.