woensdag 1 juni 2011

Petitie "Maak de zorg thuis en in pgb-wooninitiatieven niet kapot!"

Weet u nog? Toen de geruchten rond gingen over de bezuinigingen op 'passend' onderwijs? Dat iedereen toen sprak van "soep die nooit zo heet gegeten zou worden" en iedereen zei dat het allemaal wel mee zou vallen?
Meevallen deed het niet en doet het, ondanks het uitstel, nog steeds niet. Want laat u door de rustpauze niet in de luren leggen, de rampzalige bezuinigingen komen er nog steeds gewoon aan. Met alle gevolgen van dien!

En nu gaan er weer verhalen, ondertussen zelfs bevestigd, niet alleen het onderwijs voor leerlingen met een speciale leerbehoefte, met een handicap, maar ook de zorg voor de mensen met een beperking of langdurige ziekte, ouderdom etc., die zij krijgen in de vorm van een PGB zal stevig aangepakt gaan worden.
En opnieuw wordt er gezegd dat het allemaal heus niet zo'n vaart lopen zal.
Of dat het jammer is dat de goeden onder de (paar) kwaden lijden, maar dat het niet anders kan omdat er misbruik gemaakt zou worden.
Wij van wijzijnverbijsterd zeggen dan met betrekking tot het laatste: zorg dan voor een goede controle, maar breek de boel niet af. Als er mensen door het rode stoplicht rijden, dan halen we toch ook niet de stoplichten weg?
(Ja, VVD-malloot Charlie Aptroot zou wel willen natuurlijk, zonder stoppen plankgas met 130 door het centrum)


Opnieuw komen er dus weer mensen in het geweer. Mensen voor wie de woorden zorg, solidariteit en beschaving wel wat betekenen. Er zijn al verschillende initiatieven om de, opnieuw schandelijke, plannen een halt toe te roepen.
Eén van die acties is de petitie "Maak de zorg thuis en in pgb-wooninitiatieven niet kapot!", geïnitieerd door budgethouders, vertegenwoordigers van budgethouders, Per Saldo en het Landelijk Steunpunt Wonen.

Klik hier om deze petitie te ondertekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten