vrijdag 24 februari 2012

Met een vieze luier naar huis (bezuinigingen treffen Tyltylschool hard)

Laat, maar nog niet té laat, lijken steeds meer mensen en ook media te beseffen wat de consequenties zijn van het neoliberaal bezuinigen op de allerzwaksten in het onderwijs en tevens de gevolgen van het té gehaast en ondoordacht doorvoeren van de plannen voor 'passend onderwijs'. plannen, die ook zonder desastreuze bezuinigingen al voor veel problemen zorgen.
Jammer genoeg lijkt het regulier onderwijs zich nog steeds te weinig bewust van wat er op hun afkomt. Te vaak wordt nog gedacht dat het om slechts speciaal onderwijs zou gaan.

Binnen het speciaal onderwijs heeft men wel allang door wat er staat te gebeuren binnen hun scholen en vaak ook wat consequenties zijn binnen het regulier onderwijs. Hierover staan al meerdere bijdragen op dit weblog te vinden.

Dat de gevolgen voor het speciaal onderwijs rampzalig zijn blijkt ook uit onderstaand artikel waarin de toekomst van de Rotterdamse Tyltylschool gekenschetst wordt. Wij vragen ons ten zeerste af wie dit met droge ogen en schouders ophalend lezen kan. Waarschijnlijk diegenen van de gedoogcoalitie die enthousiast de onzalige bezuinigingsplannen van de minister steunen. De mensen die net als Ton Elias roepen dat er heus wel een tandje, een bed of rolstoel bij kan en zelfs met minder geld en handen in de klas. Wat dit zegt over deze lieden laten wij hier maar even in het midden, u kunt uw eigen oordeel vellen.

Klik hieronder op de illustratie om het artikel uit het Algemeen Dagblad te lezen.