vrijdag 24 februari 2012

Met een vieze luier naar huis (bezuinigingen treffen Tyltylschool hard)

Laat, maar nog niet té laat, lijken steeds meer mensen en ook media te beseffen wat de consequenties zijn van het neoliberaal bezuinigen op de allerzwaksten in het onderwijs en tevens de gevolgen van het té gehaast en ondoordacht doorvoeren van de plannen voor 'passend onderwijs'. plannen, die ook zonder desastreuze bezuinigingen al voor veel problemen zorgen.
Jammer genoeg lijkt het regulier onderwijs zich nog steeds te weinig bewust van wat er op hun afkomt. Te vaak wordt nog gedacht dat het om slechts speciaal onderwijs zou gaan.

Binnen het speciaal onderwijs heeft men wel allang door wat er staat te gebeuren binnen hun scholen en vaak ook wat consequenties zijn binnen het regulier onderwijs. Hierover staan al meerdere bijdragen op dit weblog te vinden.

Dat de gevolgen voor het speciaal onderwijs rampzalig zijn blijkt ook uit onderstaand artikel waarin de toekomst van de Rotterdamse Tyltylschool gekenschetst wordt. Wij vragen ons ten zeerste af wie dit met droge ogen en schouders ophalend lezen kan. Waarschijnlijk diegenen van de gedoogcoalitie die enthousiast de onzalige bezuinigingsplannen van de minister steunen. De mensen die net als Ton Elias roepen dat er heus wel een tandje, een bed of rolstoel bij kan en zelfs met minder geld en handen in de klas. Wat dit zegt over deze lieden laten wij hier maar even in het midden, u kunt uw eigen oordeel vellen.

Klik hieronder op de illustratie om het artikel uit het Algemeen Dagblad te lezen.

6 opmerkingen:

  1. nu maar hopen dat er genoeg tumult gaat ontstaan .....en ik hoop dat ook de ouders hun steentje gaan bijdragen ,voor het gehele team,
    het gaat om hun kinderen !!!
    maar ook voor onze school en baan!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wanneer stagedocenten aan hun stagiaire vragen ''als ik mijn telefoon aan de kids in deze klas geef, wat gebeurt er dan mee?'', dan zakt mijn broek echt af..
    Wellicht zouden deze mensen zich eens moeten inlezen in deze doelgroep en daarna met ons op de barricade gaan staan!

    Net zoals anoniem boven mij; het betreft niet alleen het team van de Tyltylschool, maar ook de kinderen, hun ouders, familieleden van zowel de scholieren als het team binnen de Tyltylschool.

    Als betrokken familielid kan ik alleen maar zeggen; 2 duimen omhoog voor Leo die zich steeds in de media werpt om het beste voor 'zijn' school te krijgen! Ook ik ga staan - want alleen samen komen we er!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ongelofelijk dat mensen door willen gaan met dit onzinnige plan!
    Snappen ze daar in Den Haag nou echt niet dat dit niet kan?!
    Als je in het artikel leest dat een leerling heeft geleerd haar plas op te houden tot aan het toilet, na een tijdrovend zindelijkheidstraject ben je toch super trots op zo'n leerling! Als bejaarden mensen uren in een vieze luier zitten, is het hek van de dam (begrijpelijk!), maar voor deze leerlingen zou dat geen probleem zijn?
    Nou dacht ik toch echt dat we in Nl voor kwaliteit gingen en niet voor kwantiteit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. we hebben veels te lang ons mond gehouden en nu gaan we ervoor!!!
    6 maart zet het alvast in de agenda en laat je stem horen.
    voor de kinderen, de ouders maar ook voor onszelf, ik wil niet mijn schooltje verlaten door zo'n achterlijk bezuinigingsplan,Bijsterveldt weet echt niet wat er allemaal speelt in cluster 4 scholen ,ze is een slechte pion in het spel die snel uitgespeeld zal raken wat mij bestreft.
    ze neemt niet echt de moeite om zich te laten zien binnen dit onderwijs.....hoe heet dat... .je inlezen en verdiepen in de materie!!
    de uitnodiging om de school te bezoeken ,van vorig jaar sloeg ze af...ze had het te druk!
    jammer want Marja ...je had er zeker iets van opgestoken...dat je een zeer grote fout gaat maken om dit onderwijs waar we al die jaren zo hard voor hebben gevochten in nederland dat je dit om zeep helpt...ik zou zeggen bewust de doodslag geven!!

    dat mag niet gebeuren ...dus mensen laat je zien/horen/schrijf/mail/twitter/hyves/doe iets om je te laten horen dat je achter de staking staat.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beetje laat misschien, maar is er al resultaat van de acties???

    BeantwoordenVerwijderen