vrijdag 1 juli 2011

De eerste VERBIJSTERDE PLUIM

300 miljoen bezuinigen op een sector waar dat helemaal niet kan....
Een minister die liegt over de cijfers.....
Politici die van het onderwijsveld schofferen een sport hebben gemaakt....
Een minister die een wetsvoorstel alvast naar de Raad van State stuurt....
Een minister die 160 maal naar niemand luistert....
Een eeeh ehm mi eeeeh niste eeeh er die zelf geen antwoord kan geven....
Een tweede kamer die in meerderheid vindt dat gehandicapten geen goed onderwijs hoeven....

Tja, je wordt er moedeloos van. Je verwacht dat het dan bij de behandeling van weer een brief van de minister wel knalt in de vergadering. Niks van dat. We zien gisteren een zeer beschaafde bijeenkomst. "We danken de minister", "We zijn haar erkentelijk voor het uitstel", "Haar inspanningen worden gewaardeerd" en meer van dat soort KUL.

Maar één kamerlid hield voet bij stuk, maar één partij doet wat zij moet doen. Manja Smits van de SP is de enige die geen onzinverhalen ophing, zij was de enige die wegbleef van de kul en de waan van de dag. Zij bleef tegen de minister zeggen dat ze het er niet mee eens zijn, en in haar laatste woord zei ze "passend onderwijs past niet".

Manja Smits is al "goedgekeurd door wijzijnverbijsterd", maar vlak voor het zomerreces willen we haar langs deze weg toch nog even de "verbijsterde pluim" geven, de hoogste erkenning die wij van wijzijnverbijsterd uit kunnen delen. Hij is vergelijkbaar met een "tien met een griffel" of met een "cum laude geslaagd".

Manja, mevrouw Smits, edelachtbare volksvertegenwoordigster: namens ons van wijzijnverbijsterd ontvangt u hierbij de allereerste VERBIJSTERDE PLUIM.

Sinds 1 februari zijn we al meer dan 80.000 keer bezocht. Er zitten heel veel trouwe lezers bij, en de reacties geven aan dat er waardering is voor onze stellingname. Daar zijn we blij mee, dus ook voor alle lezers een "goedgekeurd door wijzijnverbijsterd".

Deze minister? Het zit er niet in dat ze een pluim gaat krijgen. Daarvoor luistert ze te weinig. Naar de kamer, naar de bonden, naar het veld, naar de scholen, naar ons, naar iedereen. Eigenlijk luistert ze alleen naar Fons, de ministerfluisteraar.