dinsdag 22 maart 2011

Jongetje Mark mag buiten spelen

MARK...... MARRUKIE, HEE JOCHIE...... KOM JE NOU BUITENSPELEN........?
Nee, antwoord jongetje Mark, alleen als de NAVO er om vraagt. En het moet wel echt een NAVO-actie zijn, anders doe ik NIET mee. Mark stond hierbij te stampvoeten. Eigenlijk net als dat jongetje dat wordt gevraagd om buiten te komen spelen en dan zegt: "alleen als papa ook mee gaat", maar papa zit lekker op zijn luie kont lui te wezen voor de buis, en gaat dat dus niet doen.

Maar dan opeens besluiten ze dat er een wapenembargo gehandhaafd moet worden. Dat betekent dat er over zee geen wapens naar Libië vervoerd mogen worden. Nou liggen er voor de kustlijn van Libië zo'n 265 schepen uit de Verenigde staten, Duitsland, Frankrijk, Italie, Belgie, Kongo, Australie, en weet ik welk land nog meer. Er liggen nergens 2 schepen zo ver uit elkaar dat ze mekaar niet kunnen zien. En de NAVO wordt het maar niet eens, die vragen Mark maar steeds niet.

Nee dan Markie. Die springt er gelijk in. Die stuurt (voor, jawel 1 week) 6 straaljagers, 1 tankvliegtuig en een mijnenjager.... om het wapenembargo te handhaven. Markie zorgt er persoonlijk voor dat er GEEN ENKEL WAPEN over zee Libië kan bereiken.
Wat een tactisch inzicht, wat een talent en wat een lef.

En Mark? die kan dat makkelijk doen, want hij heeft toch geld zat. Vandaag werd duidelijk dat de staatsschuld veel harder omlaag gaat dan gedacht, dat de koopkracht van de burgers net zo hard omlaag gaat en last but not least; hij heeft ook nog 300 miljoen in zijn achterzak die hij VERSNELD en meedogenloos door Marja en haar trawanten laat onttrekken aan het speciaal onderwijs.

Jongetje Markie, HULDE!! GOED GEDAAN JOCHIE

En we hebben nog een Hyves !!

De collega's van het ZML uit Hengelo (u weet wel die van "ZML school ’t Iemenschoer' uit Hengelo laat ludiek van zich horen !!") hebben ook een Hyves opgericht !
Meld je aan ! Hoe meer hoe beter en hoe krachtiger we worden !! Link hier naar de Hyves!

Liegen en bedriegen (deel 256)

Vandaag in de Volkskrant en nu al in dit theater:

DEN HAAG - De Algemene Onderwijsbond (AOb) is verbaasd over de uitspraken van staatssecretaris Halbe Zijlstra (Hoger Onderwijs) over de voorgenomen bezuiniging in het passend onderwijs. Zijlstra erkende dinsdag in de Tweede Kamer dat er in 2012 al wordt gesneden in het passend onderwijs en dat het totaalbedrag 100 miljoen euro per jaar is. Volgens het AOb is er altijd gesproken van slechts 50 miljoen euro aan bezuinigingen.
'De beweringen van Zijlstra kloppen niet', stelt een woordvoerder van de AOb. 'In zowel de begroting alsook de brieven van het ministerie wordt gesproken over 50 miljoen euro. Maar de staatssecretaris heeft het nu over 100 miljoen euro.'

Volgens Zijlstra ontstaat de verwarring doordat een onderwijsjaar, anders dan een kalenderjaar, loopt van september tot en met augustus.


Zo kunnen we er nog wel een paar verzinnen. Zou Halbe zo ook bij Kwartje thuiskomen met zijn staatssecretarissensalaris: "Ja schatje, ik verdien 174.000 euro, maar in de praktijk zijn het eigenlijk drieëneenhalve ton omdat we nou eenmaal in schooljaren rekenen.

Halbe, ga je helemaal schamen, en neem dan Tante Marja en haar trawanten ook gelijk mee.

ZML school ’t Iemenschoer' uit Hengelo laat ludiek van zich horen !!

Het kan met een mooi blog, het kan uit het hart gegrepen, het kan met passie, met liefde, het kan met woede en haat, het kan met intelligentie EN het kan LUDIEK !

De ZML school "t Iemenschoer heeft op hilarische en ludieke wijze een erg mooi filmpje gemaakt over de aanmelding van een leerling voor het Speciaal Onderwijs na de bezuinigingen in 2012. Bekijk het hieronder.



Beste minister "in who we trust', wellicht bent u een beelddenker, iemand die het leven als een film ervaart, iemand die graag verhalend onderhouden wil worden. Dan raad ik u sterk aan om deze film te bekijken.
Misschien valt het kwartje dan
Misschien hoeft u dan geen 160 bijeenkomsten te plannen
Misschien ziet u dan plots 'de grap' in van deze bezuinigingen
Misschien begrijpt u dan ineens de ernst ervan
Misschien kunt u zich dan wel verplaatsen in ouders
Misschien, ja misschien, heel misschien, ontzettend misschien zult u smakelijk kunnen lachen om dit filmpje want dit is zoooo grappig !
Misschien kunt u zich voorstellen dat het dan wel zo zal gaan straks in augustus !

Beste minister, u mag in al uw onkunde lachen, u smakelijk vermaken, op de knieeen slaan van het lachen en daarna bedenken dat deze film voor u is gemaakt en voor heel veel prachtige kinderen die straks het kind van uw rekening van 300 miljoen zijn geworden en voor de 9000 zeer bekwame leerkrachten die straks met al hun expertise ontslagen worden.

Voordat het doek valt en deze film een reële nachtmerrie wordt hopen wij dat bij u het kwartje valt.
Dan kunnen we met recht zeggen " Marja, in who we trust" en in de aftiteling meenemen dat deze hele film een boze droom is geweest.

Zorgen van ouders

De MAMA VAN ZOË heeft in haar blog "fraxmeisje" over haar dochter ZOË met fragiele X beschreven hoe het haar vergaat in deze periode waarin het op de scholen alleen maar gaat over de bezuinigingen op het speciaal onderwijs.
Lees haar zorgen HIER. In een volgende bijdrage noemt ze het netwerk ouderinitiatieven, waar ouders informatie kunnen krijgen en zich bij aan kunnen sluiten als ze zich willen verzetten tegen de bezuinigingen.

Wij van wijzijnverbijsterd kunnen alleen maar ieder initiatief steunen en tegen ouders zeggen; "actie, op de barricaden".