dinsdag 22 maart 2011

Liegen en bedriegen (deel 256)

Vandaag in de Volkskrant en nu al in dit theater:

DEN HAAG - De Algemene Onderwijsbond (AOb) is verbaasd over de uitspraken van staatssecretaris Halbe Zijlstra (Hoger Onderwijs) over de voorgenomen bezuiniging in het passend onderwijs. Zijlstra erkende dinsdag in de Tweede Kamer dat er in 2012 al wordt gesneden in het passend onderwijs en dat het totaalbedrag 100 miljoen euro per jaar is. Volgens het AOb is er altijd gesproken van slechts 50 miljoen euro aan bezuinigingen.
'De beweringen van Zijlstra kloppen niet', stelt een woordvoerder van de AOb. 'In zowel de begroting alsook de brieven van het ministerie wordt gesproken over 50 miljoen euro. Maar de staatssecretaris heeft het nu over 100 miljoen euro.'

Volgens Zijlstra ontstaat de verwarring doordat een onderwijsjaar, anders dan een kalenderjaar, loopt van september tot en met augustus.


Zo kunnen we er nog wel een paar verzinnen. Zou Halbe zo ook bij Kwartje thuiskomen met zijn staatssecretarissensalaris: "Ja schatje, ik verdien 174.000 euro, maar in de praktijk zijn het eigenlijk drieëneenhalve ton omdat we nou eenmaal in schooljaren rekenen.

Halbe, ga je helemaal schamen, en neem dan Tante Marja en haar trawanten ook gelijk mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten