dinsdag 22 maart 2011

ZML school ’t Iemenschoer' uit Hengelo laat ludiek van zich horen !!

Het kan met een mooi blog, het kan uit het hart gegrepen, het kan met passie, met liefde, het kan met woede en haat, het kan met intelligentie EN het kan LUDIEK !

De ZML school "t Iemenschoer heeft op hilarische en ludieke wijze een erg mooi filmpje gemaakt over de aanmelding van een leerling voor het Speciaal Onderwijs na de bezuinigingen in 2012. Bekijk het hieronder.



Beste minister "in who we trust', wellicht bent u een beelddenker, iemand die het leven als een film ervaart, iemand die graag verhalend onderhouden wil worden. Dan raad ik u sterk aan om deze film te bekijken.
Misschien valt het kwartje dan
Misschien hoeft u dan geen 160 bijeenkomsten te plannen
Misschien ziet u dan plots 'de grap' in van deze bezuinigingen
Misschien begrijpt u dan ineens de ernst ervan
Misschien kunt u zich dan wel verplaatsen in ouders
Misschien, ja misschien, heel misschien, ontzettend misschien zult u smakelijk kunnen lachen om dit filmpje want dit is zoooo grappig !
Misschien kunt u zich voorstellen dat het dan wel zo zal gaan straks in augustus !

Beste minister, u mag in al uw onkunde lachen, u smakelijk vermaken, op de knieeen slaan van het lachen en daarna bedenken dat deze film voor u is gemaakt en voor heel veel prachtige kinderen die straks het kind van uw rekening van 300 miljoen zijn geworden en voor de 9000 zeer bekwame leerkrachten die straks met al hun expertise ontslagen worden.

Voordat het doek valt en deze film een reële nachtmerrie wordt hopen wij dat bij u het kwartje valt.
Dan kunnen we met recht zeggen " Marja, in who we trust" en in de aftiteling meenemen dat deze hele film een boze droom is geweest.

2 opmerkingen:

  1. Schitterend! Pijnlijk en humoristisch tegelijk. Een mooi voorbeeld hoe Rutte I omgaat met ouders en leerlingen. En een wrang toekomstbeeld. De grap als spiegel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elmira, leerkracht ZMLK moeder van Fien met down23 maart 2011 om 08:40

    Superfilmpje. Om te lachen, maar meer nog om te huilen natuurlijk!!

    BeantwoordenVerwijderen