dinsdag 13 december 2011

Betere positie nodig ouders bij Passend onderwijs? Vul vragenlijst in!




De LOBO houdt een raadpleging over de positie van ouders naar aanleiding van het wetsvoorstel en landelijk referentiekader Passend onderwijs.
De minister van Onderwijs heeft het wetsvoorstel en het conceptreferentiekader Passend onderwijs aan de Tweede Kamer gestuurd. Binnenkort zullen de onderwijsorganisaties al dan niet hun vertrouwen uitspreken in het landelijk referentiekader. Hierbij wordt het referentiekader beoordeeld in samenhang met het wetsvoorstel.

De LOBO nodigt u samen met NKO en OUDERS & COO uit uw mening te geven over beide documenten, vanuit het perspectief van de ouders. Reacties tot 15 december worden meegenomen in ons oordeel over het referentiekader. Na deze datum worden reacties benut voor onze brief aan de Tweede Kamer.

Hier kunt u de vragenlijst invullen. Deze vragenlijst is gericht op goed geïnformeerde, in de materie ingevoerde ouders en professionals die affiniteit hebben met/of nauw betrokken zijn bij de belangen van ouders en leerlingen. Een dezer dagen stellen wij daarnaast een vragenlijst beschikbaar waarvoor geen voorkennis nodig is, zodat meer ouders hun mening kunnen geven.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw inbreng!