zaterdag 19 februari 2011

Facebook


De volgende link en dus mogelijkheid om een vuist te maken, te reageren, te informeren of geïnformeerd te worden is in de lucht: wijzijnverbijsterd is nu ook te vinden op facebook. Gebruik de zoekfunktie op uw profielpagina of klik hier.

Nu zijn de pagina's en vriendenlijst nog leeg, maar gaandeweg zal wijzijnverbijsterd ook op facebook steeds meer groeien!

En het wordt steeds gekker (Ingezonden)

AD van afgelopen vrijdag:
“Scholen gekort als Cito-scores achterblijven”.
Een meerderheid van het gemeentebestuur heeft de wethouder daartoe opgeroepen met een motie van, daar zijn ze weer, CDA en VVD.
De partijen willen dat schoolbesturen jaarlijks rapporteren over de resultaten. De gemiddelde Cito-score moet omhoog omdat Rotterdam hierop achterloopt.

Hé???? Als de basisscholen ook alle zorgleerlingen moeten opvangen, dan gaat het gemiddelde toch juist naar beneden?  En dat plan kwam toch ook van CDA en VVD?
Het moet niet gekker worden……!


AD deze zaterdag:
“Moeder van twee epileptische dochters slaat alarm: Waar moeten deze kinderen nu heen?”
Een van de dochters zat de eerste jaren op de basisschool. Twee tot drie keer per week stond daar een ambulance voor de deur. Dat geeft natuurlijk een heel gedoe voor de leerkracht terwijl ze ook nog 25 andere kinderen aandacht moet geven.  Nu bezoeken beide dochter De Waterlelie, een school speciaal voor kinderen met epileptische aanvallen.
Ons aller Ton Elias vindt dat scholen als de Waterlelie best met wat minder geld toekunnen. Zoals hij in al zijn wijsheid zegt:
“De klassen zullen daardoor waarschijnlijk groter worden. Niet meer één leerkracht op vier kinderen, maar één op acht of tien leerlingen. Dat is te doen, want het lukt andere scholen ook (welke, meneer Elias?). Het is daarom volgens mij gewoon onwil van die scholen om naar grotere groepen over te stappen. “
Waarna  hij nog wat doorleutert over dat het niet de bedoeling is dat deze scholen sluiten vanwege de bezuinigingen maar het gewoon met wat minder begeleiding moeten doen.

Van zo’n weldoordacht en ter zake kundig commentaar word je toch wel even stil……..

Loes de Bree

YouTube

Wij van wijzijnverbijsterd proberen om iedereen zo goed mogelijk te informeren

Er komt een HYVES aan, facebook, linkedin, alles kan.

Vanaf nu zijn we ook te vinden op YouTube. De filmpjes die we op wijzijnverbijsterd zetten die zakken soms naar beneden op de site. We willen graag dat de hele wereld ze kan zien.

Daarom een eigen YouTube-kanaal dat voor iedereen bereikbaar en beschikbaar is:

http://www.youtube.com/user/VERBIJSTERD of klik HIER.

Alle filmpjes over onze premier zijn daar te vinden.

Parallelle dimensie (II)

Mark droomt erop los in de parallelle regeringsdimensie die FANTASIE heet.

De man is er zelf echt van overtuigd dat de minister in het debat belangrijke toezeggingen heeft gedaan en aanpassingen heeft gemaakt.

Dat hij nog steeds niet weet waar hij over praat blijkt wel als hij een term moet gebruiken die hij niet kent; hij heeft van Fons een lijstje gehad met dingen die aangepast zijn: "we gaan kijken naar dit en kijken naar dat".

HALLO MARK, OP ALLE VOORSTELLEN ZEI DE MINISTER: "NEE, WANT HET STAAT IN HET REGEERAKKOORD". WORD EENS WAKKER!!.


En het goede nieuws is: hij heeft schijt aan de oppositie in dit ongelooflijk belangrijke debat. Wanneer is hij wel in de kamer?

Als het gaat om het koningshuis
EN VOOR HET VRAGENUURTJE

Rutte beledigt oppositie


In het kader van de serie "Mark Rutte liegt" HIER het geluidsfragment uit "Met het oog op morgen" van donderdag.

In dit fragment laat hij weer aan alle kanten horen dat HIJ ER NIKS VAN SNAPT.

Voor mensen met een zwak hart: NIET LUISTEREN. Hij heeft het weer over 1 op de 5 kinderen met een probleem, en zegt glashard dat er MILJARDEN beschikbaar blijven voor passend onderwijs.

Er wordt alleen bezuinigd op het SPECIAAL ONDERWIJS, meneer Rutte, OP DE ALLERZWAKSTEN. Uw kennissen hebben blijkbaar inderdaad een onterecht geïndiceerd "Kinderen voor Kinderen-kind", en geen kind met het syndroom van Down of een autistisch of blind kind

Parallelle dimensie (I)

Voor de liefhebbers van science fiction. Je kent vast de verhalen die gaan over parallelle dimensies. Dan gaan ze er vanuit dat iedere keuze die je maakt verschillende gevolgen kan hebben, en dat die gevolgen tegelijk ook uitgeleefd worden. Zeg maar dat je boodschappen gaat doen. Je rijdt weg, en dan twijfel je: C1000 of de Plus. Jij gaat gewoon naar de Plus, maar in die andere dimensie ga je naar de C1000. En zo ontstaan er steeds weer nieuwe werkelijkheden.

Zo gaat het ook met onze premier.

We hebben een werkelijk UNIEK beeld. We hebben namelijk beeld UIT EEN ANDERE DIMENSIE. Dit beeld komt uit een parallelle dimensie waar minister van Bijsterveldt WEL heeft geluisterd naar de oppositie en waar ze WEL voorstellen heeft overgenomen

Nieuw werkwoord

In het onderwijs veel gebruikt nieuw werkwoord:

oprutten (opruttah); ww: ik rut op, jij rut op, hij rut op, wij rutten op, jullie rutten op, zij rutten op, we zijn opgerut

voorbeeld: Mark, ga eens oprutten

betekenis: opzouten, wegwezen, pleiten gaan, je verantwoordelijkheid ontlopen

En verder in het land....

De ZMLK-school Speelman uit Boxtel laat zien dat het ECHT NIET kan wat de minister doet met de bezuinigingen op het speciaal onderwijs.

En ondertussen in het land

In het land worden protestliederen gemaakt en opgenomen...