zaterdag 19 februari 2011

En het wordt steeds gekker (Ingezonden)

AD van afgelopen vrijdag:
“Scholen gekort als Cito-scores achterblijven”.
Een meerderheid van het gemeentebestuur heeft de wethouder daartoe opgeroepen met een motie van, daar zijn ze weer, CDA en VVD.
De partijen willen dat schoolbesturen jaarlijks rapporteren over de resultaten. De gemiddelde Cito-score moet omhoog omdat Rotterdam hierop achterloopt.

Hé???? Als de basisscholen ook alle zorgleerlingen moeten opvangen, dan gaat het gemiddelde toch juist naar beneden?  En dat plan kwam toch ook van CDA en VVD?
Het moet niet gekker worden……!


AD deze zaterdag:
“Moeder van twee epileptische dochters slaat alarm: Waar moeten deze kinderen nu heen?”
Een van de dochters zat de eerste jaren op de basisschool. Twee tot drie keer per week stond daar een ambulance voor de deur. Dat geeft natuurlijk een heel gedoe voor de leerkracht terwijl ze ook nog 25 andere kinderen aandacht moet geven.  Nu bezoeken beide dochter De Waterlelie, een school speciaal voor kinderen met epileptische aanvallen.
Ons aller Ton Elias vindt dat scholen als de Waterlelie best met wat minder geld toekunnen. Zoals hij in al zijn wijsheid zegt:
“De klassen zullen daardoor waarschijnlijk groter worden. Niet meer één leerkracht op vier kinderen, maar één op acht of tien leerlingen. Dat is te doen, want het lukt andere scholen ook (welke, meneer Elias?). Het is daarom volgens mij gewoon onwil van die scholen om naar grotere groepen over te stappen. “
Waarna  hij nog wat doorleutert over dat het niet de bedoeling is dat deze scholen sluiten vanwege de bezuinigingen maar het gewoon met wat minder begeleiding moeten doen.

Van zo’n weldoordacht en ter zake kundig commentaar word je toch wel even stil……..

Loes de Bree

2 opmerkingen:

  1. Michiel, leerkracht19 februari 2011 om 23:11

    Volgens mij kunnen we ook een hoop geld besparen door in de Tweede Kamer voortaan slechts 149 zetels te vullen. Dat zal te doen zijn. Want de werkelijk onbeschofte oprispingen van blaaskaak Elias voegen weinig toe.
    Voor iedereen die het begrijpend lezen niet machtig is, zoals mevrouw van Bijsterveldt en jongetje Rutte: wat Ton hier dus eigenlijk zegt is dat iedereen in het speciaal onderwijs er al jaren de kantjes van afloopt. Ze kunnen volgens brulkikker Elias immers best twee keer zoveel leerlingen handelen! Hoe ongelofelijk onbeschoft, beledigend kun je zijn! Hij moet zich werkelijk doodschamen, de ploert!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gezien zijn omvang worden dat dan 148 zetels...

    BeantwoordenVerwijderen