zondag 18 september 2011

Geen bonus maar banen

Wij van wijzijnverbijsterd hebben de laatste tijd al een paar keer geconstateerd dat de bezuinigingen op het speciaal onderwijs eindelijk wat meer aandacht krijgen dan alleen van de "stakeholders".
De eerlijkheid gebiedt om te zeggen dat de bonden zich altijd vierkant tegen de bezuinigingen hebben gekeerd.
We weten dat de staatssecretaris met de sprekende naam "Halbe" het onzalige plan voor prestatiebeloning heeft gepresenteerd. Weet u nog? Je kan een excellente leerkracht worden en een rugzak krijgen om nascholing en teamactiviteiten te organiseren.
Alle rugzakken eruit, maar deze erin.
De Algemene onderwijsbond keert zich hier nu tegen met de slogan: "GEEN BONUS MAAR BANEN".
Dit spreekt ons van wijzijnverbijsterd bijzonder aan. De AOB krijgt hierbij dan ook een nominatie voor "de pluim van de maand". Als ze dit volhouden dan kunnen ze nog ver komen in dat klassement.





De Algemene Onderwijsbond roept onderwijspersoneel niet mee te doen aan experimenten met prestatiebeloning die het kabinet dit schooljaar wil beginnen. Medezeggenschapsraden kunnen de proeven blokkeren. “Het zijn zinloze experimenten die uiteindelijk veel geld kosten. Geld dat beter kan worden gebruikt om het ontslag te voorkomen van negenduizend leraren die op hun beurt tienduizenden zorgleerlingen onder hun hoede hebben”, zegt AOb-voorzitter Walter Dresscher. “Voor ons geldt: geen bonus maar banen.”

Lees het hele artikel HIER