zaterdag 10 september 2011

Proefballon nummero 125 van onze Marja


Ja hoor, er zijn geen problemen in de wereld. We hebben geen gigantische crisis in Europa, we hebben geen Griekenland, geen PGB-bezuinigingen, we hebben geen euro die misschien wel opgedoekt moet worden en vooral geen problemen in ons eigen land, waar de bezuinigingsdrift van dit neoliberale kabinet alle grenzen overschrijdt.
Er is dan ook niks om je druk om te maken, er is niks waar je je als minister van onderwijs mee bezig moet houden. Je houdt natuurlijk eerst 8 weken reces, om samen met man en kinderen lekker naar de camping te gaan in Frankrijk, in de Ardeche of zo.

Als je dan thuiskomt, houd je je niet met zinnige zaken bezig, ben je gek. Je gooit gelijk (het zoveelste) onzin-bericht de wereld in. Het is net of onze Marja zo vlak na de vakantie denkt: "hoe haal ik het nieuws" en "hoe choqueer ik het onderwijsveld"

Nou Marja, welkom terug enne.... het is weer gelukt. Wat bazel je som toch een onzin. En het erge is.... je geeft nog toe ook dat je het eigenlijk nog niet precies weet.

Wat heeft Marja bedacht, op een terrasje met een crêpe in haar ministeriële hand?

Excellente scholen moeten beloond worden met een ster.

Dat zegt Van Bijsterveldt in een interview met Het Financieele Dagblad, dat zaterdag verschijnt.

"Wie uitblinkt krijgt een zichtbare ster. We moeten het plan nog uitwerken (!!!!!), maar het gaat inderdaad de kant op van het Michelinsterrensysteem. Dat kan voor een gymnasium in Nijmegen zijn, maar ook voor een vmbo-school in de Haagse Schilderswijk", aldus Van Bijsterveldt tegenover het FD.

Slag naar boven
Een goede beoordeling van de Franse restaurantgids wakkert de competitie tussen toprestaurants aan. Van Bijsterveldt wil in het onderwijs een vergelijkbare topstrijd uitlokken. "We kennen op dit moment alleen de aanduidingen zeer zwak, zwak en voldoende. Dat daagt niet uit de slag naar boven te maken," zegt de minister in het FD.

Een 'ster' van de overheid levert overigens niet meer geld op. Het is vooral van belang voor de promotie van een school.


En dan roept ze ook nog even iets wat overduidelijk bij de minkukels van de PVV vandaan komt:

Van Bijsterveldt wil het ook makkelijker maken om slecht presterende leraren te ontslaan. "Wie niet gemotiveerd is, moet daarop worden aangesproken."

Nou Marja, ga je nou maar weer gauw met echte problemen bezighouden, passend onderwijs en zo, en bezuinigingen, en hoe je je uit het advies van de ECPO gaat draaien.