vrijdag 27 april 2012

Zijn er reacties?

Beste lezer, het bijna ondenkbare is gebeurd: ALLE BEZUINIGINGEN OP HET SPECIAAL ONDERWIJS ZIJN VAN TAFEL
We zijn natuurlijk benieuwd naar jullie reacties.

Marja is blij

Tja, beste lezer, collega, vrienden en vriendinnen. Het is me op deze avond een beetje zwaar te moede (heet dat zo?) Uw verbijsterde baas is een ongelooflijk tevreden en blije baas. Sinds gisteren zijn de bezuinigingen van tafel, en daar hebben we meer dan een jaar voor gestreden. We hebben niet opgegeven, en ik ben ongelooflijk trots op mijn team en op CHE en AAG, mijn mede bloggers, die nooit hebben verzaakt en steeds weer de politiek hebben gewezen op de waarheid en vooral op gegoochel, gejok en verdraaiing van de waarheid.

Wij wisten het gisteren al, maar nu worden de consequenties van wat er gisteren is gebeurd echt zichtbaar.
Vandaag kun je lezen HIER en HIER dat ook de bezuinigingen voor de jaren na 2013 van de baan zijn. Er was voor 2013 100 miljoen bezuiniging gepland, voor 2014 200 miljoen en 2015 de bewuste 300 miljoen. Die getallen stonden aangekondigd in de brief van Marja van 11 april 2011 waarin ze destijds het uitstel en de temporisering aankondigde van de aanvankelijke plannen.

En nu: doel bereikt, blij, tevreden en ongelooflijk opgelucht.

En wij vragen ons nog af: waar is Ton met de bon ton nou gebleven? Heeft jongetje Mark hem definitief de mond gesnoerd? Waar is K4 Kathleen Ferrier? Die is vast al op weg de kamer uit. En Harm Beertema dan? Niks van gehoord.
Wel van onze Marja natuurlijk, die heeft wat stuiptrekkingen van een uitgerangeerde en mislukte onderwijsminister: ze is "blij" dat de bezuinigingen niet doorgaan. Dit is natuurlijk een "gotspe", want zij had ze bedacht, ingepakt en verzonden, dus ze moet zich alleen maar schamen.
Sinds 31 januari vorig jaar wisten VVD en CDA dat deze bezuinigingen doorvoeren het beste was, het was terecht en hard nodig. Het onderwijs is geschoffeerd en beledigd en in de hoek gezet als incompetent. En nu? Nu is ze "blij".

Wij zijn blij dat dit kabinet verdwijnt. Opzouten, weg ermee, huppakee.

En hier natuurlijk wel alvast een compliment voor D66, Groenlinks en de Christenunie. Ze hebben gedaan waar ze voor staan, ze hebben hun woord gehouden en zijn principieel geweest, en dat, beste lezer, is wel iets waard. Voor ons wel, want het betekent dat we nog vertrouwen kunnen hebben in de politiek, en dat is na dit jaar toch wel lekker.
En Marja? Die is blij. Ze wordt weliswaar geen lijsttrekker, maar alsjeblieft, geen minister meer. Niet doen.