woensdag 2 maart 2011

Maxime spreekt

Na de verkiezingen zegt onze n'oncel Maxime: "we moeten werken aan een christendemocratisch antwoord op de zorgen van de Nederlanders"

Beetje laat, Maxime?

En soms zijn woorden overbodig






Nog meer feiten (speciaal voor Ton die het nog steeds niet snapt)

Hieronder een puntige weergave van wat er nu eigenlijk gebeurt en zoals ook duidelijk te zien is wanneer men gewoon de cijfers analyseert.
Geplukt uit een twitter-correspondentie van Floor Kaspers, onder meer van de CG-Raad, en "medestrijdster" tegen de bezuinigingen.

Speciaal voor onze Ton met de bon ton verplichte kost, want die houdt zo van argumenten (of zou dat alleen voor zijn eigen argumenten gelden?). Dus voor eenieder die nog steeds van mening is dat de bezuinigingen bureaucratie, "stempelen" en misbruik aanpakken: cijferanalyse bekijken en daarna deze twitter-correspondentie. Wie dan nog van mening is dat deze bezuinigingen goed zijn is óf te zeer vol van zijn eigen gelijk óf dom óf (wat nog veel erger is) gespeend van enige vorm van menselijke rede & empathie.

Klik op afbeelding voor vergrote weergave

We gaan gelijk door met trappen

Ja natuurlijk gaat dit kabinet naast liegen en bedriegen ook even door met het in de grond trappen van onze oud-leerlingen.

Dat zijn eigenlijk altijd oud zmlk-leerlingen die "het pand verlaten hebben" als stevige volwassenen. Ze zijn hun schoolcarriere over het algemeen begonnen op een peuterspeelzaal, op een creche of op een basisschool en zijn uiteindelijk, eerder of later, terecht gekomen "in het zmlk".
Zoals al eerder gezegd, ze hebben niet bij ons gezeten voor hun blauwe ogen of om hun zweetvoeten, maar omdat ze een "verstandelijke beperking" hebben.

Dat is nog niet zo eenvoudig. Voor ouders niet, maar ook voor de volwassenen zelf niet (als ze met 20 school verlaten zijn het echt volwassenen namelijk). Er zijn er namelijk zat die het erg moeilijk vinden dat ze een handicap hebben, of dat ze weinig directe invloed op hun toekomst hebben.
Degenen die dat wel proberen te hebben, komen vaak in de sociale werkplaats terecht. Ze hebben daar dan een zelfstandig baan en daar zijn ze trots op. Ze gaan daar dan graag naartoe en werken zich het schompes. Dat moet ook wel, want er worden nog forse eisen gesteld op de werkplaats.

Maar dan komt de regering van Ome Ton, de blonde viervoeter uit Venlo en baasje Mark weer in het spel.
Die gaan nog even 120 miljoen bezuinigen op de werkplaatsen. Maar niks aan het handje, want iedereen heeft een baangarantie. Behalve als..... en dan wordt er gelijk onze Ton van alles bij elkaar gelogen.

Cijfers en feiten (de waarheid liegt niet)

Voor iedereen die nu eens op feiten en cijfers gebaseerd mee wil praten, vooral ook de heren en dames van de gedoogcoalitie die werkelijk geen idee hebben waarover zij praten, hieronder alle harde cijfers en feiten op een rij.

In het filmpje wordt duidelijk uiteengezet wat nu eigenlijk passend onderwijs is en speciaal onderwijs en worden de juiste cijfers geanalyseerd. Deze cijfers zijn fijn verstrooid terug te vinden in de verslagen van deze regering met betrekking tot de bezuinigingen.

Iedereen die ook nog maar een zinnig woord over de bezuinigingen wil zeggen moet deze film en vooral de informatie zien. Duidelijker kunnen we het niet maken.

Mark, Marja, Elco, Machiel (met sik), Loek en vooral Ton mogen zelf het hoekje uitkiezen waarin zij zich mogen gaan schamen over alle leugens, bedrog en onzin van de afgelopen maanden ...



Overigens gaan alle credits voor deze analyse en film naar de VERBIJSTERDE BAAS. Hulde!