woensdag 2 maart 2011

We gaan gelijk door met trappen

Ja natuurlijk gaat dit kabinet naast liegen en bedriegen ook even door met het in de grond trappen van onze oud-leerlingen.

Dat zijn eigenlijk altijd oud zmlk-leerlingen die "het pand verlaten hebben" als stevige volwassenen. Ze zijn hun schoolcarriere over het algemeen begonnen op een peuterspeelzaal, op een creche of op een basisschool en zijn uiteindelijk, eerder of later, terecht gekomen "in het zmlk".
Zoals al eerder gezegd, ze hebben niet bij ons gezeten voor hun blauwe ogen of om hun zweetvoeten, maar omdat ze een "verstandelijke beperking" hebben.

Dat is nog niet zo eenvoudig. Voor ouders niet, maar ook voor de volwassenen zelf niet (als ze met 20 school verlaten zijn het echt volwassenen namelijk). Er zijn er namelijk zat die het erg moeilijk vinden dat ze een handicap hebben, of dat ze weinig directe invloed op hun toekomst hebben.
Degenen die dat wel proberen te hebben, komen vaak in de sociale werkplaats terecht. Ze hebben daar dan een zelfstandig baan en daar zijn ze trots op. Ze gaan daar dan graag naartoe en werken zich het schompes. Dat moet ook wel, want er worden nog forse eisen gesteld op de werkplaats.

Maar dan komt de regering van Ome Ton, de blonde viervoeter uit Venlo en baasje Mark weer in het spel.
Die gaan nog even 120 miljoen bezuinigen op de werkplaatsen. Maar niks aan het handje, want iedereen heeft een baangarantie. Behalve als..... en dan wordt er gelijk onze Ton van alles bij elkaar gelogen.

Vandaag op nu.nl bijgaand bericht uit een groter artikel.

Het staat er echt: de staatssecretaris vindt dat er efficiënter gewerkt kan worden en veel gehandicapten kunnen elders begeleid werken. Dat dit bijvoorbeeld bij Pameijer moet die ook ongenadig gepakt wordt door de bezuinigingen in de AWBZ daar hebben we het dan maar even niet over. Dat er geen andere en zelfs helemaal niet genoeg begeleide werkplekken zijn daar lult ook niemand over, maar deze regering heeft wel hun doel bereikt: 120 miljoen extra bezuinigd op de groep mensen die het zachtst terugroept; die groep heeft geen stem.

Wij van wijzijnverbijsterd laten onze stem voor hen horen.

Schande, schande en nog eens schande.

1 opmerking:

  1. En de heer de Krom wist ook nog eens duidelijk te maken dat er zelfs van die lieden werken die meer verdienen dan het minimumloon. Dat kon volgens hem niet door de beugel. Nee, meneer de Krom, stel je voor, dat deze mensen, "overbodige kneusjes" in uw ogen geloof ik, hun zelfvertrouwen en zelfrespect zouden krijgen van een extra groei van hun loon omdat ze zo hard werken. Nee, dat kan de bende van Mark en Ton niet toestaan natuurlijk.Bonussen en extra's zijn er alleen voor hun vrinden bij banken en met commissariaten.

    BeantwoordenVerwijderen