maandag 27 juni 2011

De PVV maakt zich WEL druk om belangrijke zaken

U weet ondertussen dat wij van wijzijnverbijsterd nou geen bijster grote fan van dit kabinet zijn.
Er gebeuren monstrueuze dingen door dit neo-liberale minderheids-gedoog-prutskabinet. Het is net of dit kabinet meer rampen voor elkaar krijgt dan welk ander gewoon meerderheidskabinet dan ook in de laatste 20 jaar.

Bezuinigingen hier, bezuinigingen daar, PGB's, kunst, onderwijs, openbaar vervoer, leger, wajong, je kan het allemaal niet verzinnen of dit neoliberale stelletje losers zet het mes erin. De PVV is de derde regeringspartij, maar eigenlijk hoor je die amper. In de Tweede Kamer dan, bedoel ik. Er buiten hoor je ze wel, als er maar het woord "moslim" in de zin zit die dan wordt uitgesproken.

Nou hebben de leden van de Tweede Kamerfractie één belangrijk doel in het leven. Ze zijn stemvee voor de grote blonde leider. Als hij, met een Limburgs accent, roept "links" dan gaan ze links en als hij roept "voor" dan zijn ze voor. Meestal roepen ze "TEGEN" als hij zijn duim naar beneden doet,

Gelukkig zijn er een paar Tweede Kamerleden die er een eigen mening op na houden. We kennen natuurlijk allemaal onze voormalige collega, ex-schooldirecteur-in-spé Richard de Mos.
We kennen hem door zijn bijbaan: "ongeleid projectiel". Ook Dion Graus heeft zich deze week mogen profileren. Het ging over onverdoofd slachten. Ze wilden bij de PVV natuurlijk de moslims in dit land een hak zetten, maar ze waren even vergeten dat de joden dat onverdoofd slachten ook al een paar duizend jaar doen. Nou is Geert daar weer groot fan van, dus dat zal nog wel even knallen in de fractie.

Maar dan Martin Bosma. Een uiterst trouwe vazal van de grote blonde leider. Hij mocht deze week ook wat zeggen, want Geert was in de rechtbank, in Israel, in Amerika of HongKong, dat was niet geheel duidelijk.

Martin Bosma mocht zijn "moment of glory" beleven. Hij had er twee termijnen voor nodig, maar toen diende hij zijn motie in. Hij overdacht hoe ze alle gehandicapten een hak hadden gezet, hoe ze het onderwijs te kakken hebben gezet, hoe ze de kunst opgeblazen hebben en de wajong opgedoekt, hij glimlachte bij de gedachte aan die moeder uit die reportage van netwerk, waarin Mark Rutte zei: "Gaat de politiek dit met U doen?".
Hij dacht en overdacht, glimlachte bij de gedachte aan "het nieuwe leger" (met paard en wagen) en kwam met zijn bijdrage aan dit land, zijn statement, zijn "uur U", zijn.... zijn... alles.
Zijn vrouw zat op de tribune, zijn kinderen (alle negen) hadden een corsage op, en iedereen was er getuige van.... de motie van Martin Bosma:

"Mevrouw de voorzitter, ik wil namens de PVV in een motie neerleggen dat er op Radio 2 meer Nederlandstalige muziek gedraaid moet worden, waarvan akte"

Martin, wat een fantastisch initiatief in deze tijd van bezuinigingen, bij al die miljoenen mensen die zich geschoffeerd voelen, beledigd, in de hoek gezet en afgedankt. En jij maakt je daar druk om.

Klasse, het zal de PVV niet wezen.

"Vrolijk en hartverwarmend" (als 't maar gratis is dan)

Och och och, het wordt ons soms echt droef te moede wanneer we de werkelijk onbestaanbare acties van de huidige ploeg van Rutte gadeslaan. In Den Haag was men in vorige kabinetten natuurlijk ook wel eens de weg kwijt, maar deze club broddelaars slaat werkelijk alles. Eerst maakt minister Edith Schipper van Volksgezondheid (!!) eerst nog even iedereen met een psychische ziekte uit voor aansteller en stelt dat die mensen voortaan "(...) alleen een beroep op de gezondheidszorg moeten doen als je echt last hebt van ziekte.“ wat, terecht natuurlijk, direct leidde tot een felle aanklacht uit de organisaties voor geestelijke gezondheidszorg waarin met name de pure onwetendheid en het onbenul van deze minister aan de kaak wordt gesteld. (Lees hier)

Voor ons uit het speciaal onderwijs klinkt dit meer dan bekend: opnieuw een bewindspersoon die werkelijk geen idee heeft waar ze over praat, die een beleid voert op onjuiste en ondeugdelijke argumenten en die zichzelf een wijsheid aanmeet over de materie die zij absoluut niet heeft, verre van zelfs.

En laat nu ook dit wicht zich nog eens gaan bemoeien met het speciaal onderwijs! Minister Schippers vindt dat in 2012 alle kinderen in het speciaal onderwijs moeten kunnen sporten. En natuurlijk, dat vinden wij van wijzijnverbijsterd ook!Wat ons echter tegen de borst stuit is weer de mooipraterij die de minister op dit streven los laat:

"De sportdeelname van gehandicapten blijft volgens haar nog steeds ver achter vergeleken met mensen zonder beperking. Terwijl juist sportdeelname hun gezondheid en participatie en integratie in de samenleving kan bevorderen." (Bron: NU.nl)

O ja joh, Edith? Participatie en integratie in de samenleving? Mag waarschijnlijk dan niks gaan kosten dan? Sport bevorderlijk, zoals zelfs meer nog het (speciaal) onderwijs bevorderlijk is voor participatie en integratie in de samenleving? Of bijvoorbeeld het begeleid werken door bemiddeling van de sociale werkplaats, het in eigen handen nemen van de nodige zorg om ook op onverwachte momenten (tijdens het sporten bijvoorbeeld) de juiste begeleiding te krijgen, of zelfs het kunnen bekostigen van eigen woning (al dan niet begeleid) door middel van wajong? Ook allemaal belangrijk voor participatie en integratie in de samenleving. Alleen blijkbaar allemaal niet zo erg belangrijk om het ook daadwerkelijk mogelijk te laten (blijven) zijn.

Trouwens Edith, zie je het al voor je? Na de bezuinigingen van collega van Bijsterveldt op het speciaal onderwijs? Eén leerkracht met 14, 15 leerlingen met een beperking op een sportveldje. Of na school bij een club waar ze echter niet meer kunnen komen vanwege het wegvallen van pgb?

Asjeblieft mens, ga weg, houd je mond.
"(E)en vrolijk en hartverwarmend evenement" noemt Edith de Special Olympics World Summer Games in Athene, een evenement voor sporters met een verstandelijke beperking. Ja, gelukkig wel.
daar zorgen al die ouders, leerkrachten, begeleiders en leerlingen zelf wel voor.
Want van bewindslieden die voor de publieke tribune wat sympathieke dingen roepen maar aan de andere kant er alles aan doen om alles wat "vrolijk en hartverwarmend" is om zeep te helpen zal het echt niet komen.

Platform Verontruste Ouders: Noodkreet van een 13 jarige jongen!

"Beste meneer Rutte,

ik ben Erwin Kalle, 13 jaar. Ik heb de spierziekte SMA type II. Hierdoor zit ik in een elektrische rolstoel. Ik kan niet staan, en heb erg weinig kracht in mijn handen. Dit betekend dat ik niet zelf een deur kan openen, geen vol glas drinken kan optillen of een boek kan pakken. Ik kan niet zelf naar toilet, wassen of douchen, haren kammen. Ik kan me verslikken als ik eet of drink. Daarom moet er altijd iemand in de buurt zijn. Na de zomervakantie ga ik naar 4 VWO van een reguliere school. Ik schaak graag en speel competitie, help bij de schaaklessen, en ga graag met mijn vrienden en vriendinnen naar de film of naar de stad."

Lees hier verder