dinsdag 1 maart 2011

STEMADVIES!

Op de dag vóór de voor ons en onze kinderen zo belangrijke verkiezingen zetten wij van wijzijnverbijsterd graag nog eens op een rijtje wat er morgen te gebeuren staat.
Hoewel de verkiezingen de Provinciale Staten betreffen zijn ze van groot belang voor de samenstelling van de Eerste Kamer. Uiteindelijk kiezen wij dus indirect de Eerste Kamer.
Deze Kamer (Senaat) bestaat uit 75 leden en bekijkt wetsvoorstellen die door de Tweede Kamer zijn gekomen op hun haalbaarheid, rechtsgeldigheid en ethisch gehalte.

Deze keer zijn de verkiezingen extra belangrijk omdat we een gedoog/regeercoalitie hebben met de kleinst mogelijke meerderheid (namelijk één zetel) in de Tweede Kamer. Grof gezegd is de regering er komen te zitten met net iets meer dan de helft van de stemmen.
Eigenlijk heeft de regeercoalitie VVD/CDA heel wat minder stemmen, maar omdat Geert even makkelijk al zijn beloftes (inmiddels blijkbaar al 60!) opzij schuift (zonder dat zijn volgers daar blijkbaar mee zitten zolang hij maar blijft schelden op de Islam) heeft hij zijn steun, door dik en dun toegezegd.
Dit betekent echter dat iedere beslissing van deze regering ook op weerstand stuit van ietsje minder dan de helft van de Nederlands bevolking.
Onze Mark en Maxime echter halen daarvoor hun schouders op: zij zijn nu toch lekker de baas, ook al is het met slechts één stem meer.
Iedere uitgestoken hand van de oppositie om mee te denken over alternatieven, worden hooghartig afgewezen.

De enige mogelijkheid om de schandalige bezuinigingen op de zwakkeren van de samenleving (gehandicapten, zieken, ouderen, enz.) tegen te houden is een meerderheid in de Eerste Kamer, bestaande uit de oppositiepartijen.
Het is dus zaak om morgen een duidelijk halt toe te roepen aan de afbraak van alles van waarde door een stem uit te brengen op een oppositiepartij.
Vergeet even je luxueuze renteaftrek, je tweede auto of welke reden je ook zou hebben om op Rutte en trawanten te stemmen.
Trek de rode kaart en kleur het vakje van een oppositiepartij, om het even welke. Alternatieven genoeg.

Liberaal: D66,
groen-liberaal: GroenLinks,
beetje links van het midden: PvdA,
"rood" en sociaal: SP,
sociaal-christelijk: ChristenUnie,
vóór dieren (maar niet tegen allochtonen): Partij voor de Dieren.

Uit den boze in deze zijn natuurlijk de regeringspartijen CDA en VVD, gedoogpartner PVV en toch ook de SGP, die weliswaar af en toe met de oppositie meestemt, maar zeer makkelijk door Rutte c.s. te paaien is door uitstellen/afstellen van de verruiming van de koopzondag. Onze leerlingen ingeruild tegen God's woord zullen we maar zeggen.
Maar vooral dus de partijen van de gedoogcoalitie die, zich baserend op ondeugdelijke cijfers en redeneringen, hun rug fluitend keren naar onze leerlingen, onze kinderen die zonder speciaal onderwijs of zonder extra begeleiding in de klas niet het onderwijs krijgen dat zij verdienen. Dit, terwijl iedereen die enig verstand van zaken heeft, van onderwijsraden tot leerkrachten, van ouders tot scholen, van bonden tot politici, aangeeft dat dit een heilloze maatregel is, die uiteindelijk ALLE kinderen zal benadelen.

Zo, dat is dan dus een overduidelijk stemadvies. Wij wachten de boze brief en de kamervragen van Ton Elias rustig af. Kom maar op.
Voor een boze Ton met de bon ton zijn wij niet bang.
Wij zijn al veel langer boos om het onrecht dat onze leerlingen wordt aangedaan.

Boos en VERBIJSTERD

2 opmerkingen:

  1. Ton met de bon ton laat weinig van zich horen de afgelopen uren...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oom Ton heeft "praat" weer...

    "Kamermoties over passend onderwijs lezen in plaats van aan stemmingmakerij te doen!"

    "Laat de Eerste Kamer niet links liggen."

    "Het is onheuse stemmingmakerij van Roemer om te doen alsof kinderen van speciale school gestuurd worden."

    (Bron: Twitter)

    BeantwoordenVerwijderen