dinsdag 1 maart 2011

Eerlijkheid kent geen tijd

Natuurlijk was het vanavond al een en al tenenkrommend om de heer Brinkman te horen vertellen dat voor alle kinderen op het speciaal onderwijs maar één goede remedie is: allemaal terug naar die klas met 30+ leerlingen, met wat minder begeleiding.
Niks meer aan het handje!
En kinderen die dan uiteindelijk toch uitvallen en nergens meer terecht kunnen omdat het speciaal onderwijs totaal uitgehold is mogen dan met "oom" Elco mee naar de minister. Zal een volle wachtkamer worden.

Afgelopen avond, bij het grote NOS-debat mochten willekeurige Nederlandse burgers de debaters onverwachte vragen stellen.
Dat leidde soms tot pittige gesprekken, stamelende antwoorden en op het gebied van passend onderwijs tot werkelijk ongelooflijke onnozelheid bij monde van ome Loek, ome Elco en natuurlijk Machiel, met sik, u weet wel, die PVV-senator in spé, die denkt dat je een indicatie kunt krijgen als je genoeg zegeltjes hebt gespaard.
Op het eind van de avond kwam een ongeruste ondernemer aan het woord.
Terwijl eerder al een andere ondernemer zijn onrust had uitgesproken over bepaalde bezuinigingen en regelgeving van de huidige gedoogcoalitie, maakte deze Peter Noordhoek zich sterk voor deze "fantastische" regering.
Nu zijn er natuurlijk altijd ondernemers die aan zich zelf denken, maar zijn enthousiasme was op zijn zachtst gezegd ook opvallend.
Wie schetst ieders verbazing echter nu blijkt dat deze "willekeurige" vragensteller niemand anders is dan Peter Noordhoek, campagneleider CDA Zuid-Holland in 2009!
Met andere woorden: hier werd een leuk toneelstukje voor het publiek opgevoerd.

Waarschijnlijk was men bij het CDA al beducht voor té kritische vragen en wilde men "positief" eindigen.
Vraag is natuurlijk of de NOS weet had van dit stukje kiezersbedrog.
Wat nou onbevangen en onverwacht?

Dat deze coalitie zich moet laten bejubelen door hun eigen mensen incognito is toch wel bewijs genoeg voor het feit dat deze regering het niet zo nauw neemt met het begrip eerlijkheid. Maar ach, dat wisten we natuurlijk al lang.

6 opmerkingen:

  1. Tjonge, is het CDA daar goed door de mand gevallen zeg! Hier is eigenlijk niets meer nodig om de gouden Elias te krijgen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was een zielige vertoning!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Elmira, leerkracht ZMLK moeder van Fien met down1 maart 2011 om 23:35

    Zo zie je maar: niks eerlijkheid.. idd een hele zielige vertoning. Hopelijk hebben veel mensen het gezien en herkennen ze deze meneer! Wat een farce zeg..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier gaat het CDA nog wel meer over horen, denk ik...wat een oplichters!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. het cda knijpt hem (net zoals vroeger de priesters al deden). daarom halen ze alles uit de kast. die brinkman met zijn grote ogen is toch een relikwie, net als die Hermans. Wat denken die gasten nou? Meerderheid??/ DACHT HET NIET

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Niet alleen het CDA knijpt hem, Rutte ook...

    De premier riep mensen, die normaal gesproken CDA stemmen maar mogelijk thuis blijven, op om toch naar de stembus te gaan. "Ik ken de discussie die leeft binnen het CDA over de samenwerking met de PVV. Voer dat debat in de partij zelf, maar laat het CDA niet in de steek", aldus Rutte.

    (bron: http://www.trouw.nl/tr/nl/5119/Provinciale-Statenverkiezingen/article/detail/1854104/2011/03/01/Rutte-Laat-CDA-niet-in-de-steek.dhtml)

    BeantwoordenVerwijderen