dinsdag 1 maart 2011

Toekomst (Armoede werkt niet)

Wij van wijverbijsterd hebben het hier al eerder over gehad. Niet alleen maken wij ons zorgen over onze leerlingen nu maar ook over onze leerlingen later.
Nu doet Mark het voorkomen dat hij dat ook doet door niet de rekening bij "onze kinderen" (in de toekomst) te leggen. Alleen legt hij dan wel de rekening bij juist "onze kinderen" van nu. Hoe de kinderen in de toekomst dan de problemen die door de bezuinigingen ontstaan dan moeten oplossen, dat interesseert Mark geen zier, want hij wil het huishoudboekje alleen voor de komende vier jaar op orde hebben.

We zagen al eerder dat dat bijvoorbeeld ten koste zal kunnen gaan van de zogenoemde "brusjes" van onze leerlingen, maar het gaat natuurlijk uiteindelijk ook ten koste van onze leerlingen zelf. Wat staat er namelijk te gebeuren met hen na hun schooltijd?

Ook op arbeidsplaatsen en uitkeringen voor jong-gehandicapten willen Mark en de zijnen flink gaan bezuinigen.
Mark zal wel riposteren dat eenieder met een salaris van meer dan 70 mille per jaar in een huis van meer dan 100 miljoen ook bij deze maatregelen de vingers zal aflikken, maar de oppositie is vanzelfsprekend iets minder enthousiast.
Zij bezit waarschijnlijk wel het volle verstand waarmee je daadwerkelijk een samenleving kan besturen zonder de allerzwaksten als zijnde waardeloos in de hoek te trappen.
Oppositiepartijen SP, PvdA, GroenLinks en ChristenUnie ondersteunen daarom samen met vakbonden, maatschappelijke organisaties en vele bekende Nederlanders een manifest, een initiatief van Emile Roemer (SP), "Armoede werkt niet".

Lees hier meer en onderteken het manifest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten