woensdag 11 mei 2011

Pieter Post (ofwel "de schandalig verlate bezorging")

Die brief, daar is iets vreemds aan. De brief van de minister, waarin ze eergisteren antwoord gaf op de kamervragen van Manja Smits (SP) naar aanleiding van de berekeningen van 7days. Die brief bedoelen wij, daar is iets raars mee.

Weet u nog, meerdere malen hebben wij van wijzijnverbijsterd de minister opgeroepen om nu eens antwoord te geven op de vragen van Manja, omdat het zo lang stil bleef daar op het ministerie.
Wanneer we nu naar de datering van de brief van de minister kijken, die op 9 mei openbaar werd, dan valt op dat Marja al op 17 april de enveloppe dichtgeplakt zou hebben.
Nu weten we dat door marktwerking de post tegenwoordig door Jan en alleman bezorgd mag worden, maar de postbezorger van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is blijkbaar niet helemaal tegen zijn taak opgewassen. Hoe kan het dat het bestellen van deze post drie weken geduurd heeft?
De NRC schrijft hier het volgende over: "Dit antwoord is nu pas bekend geworden, omdat het ministerie de Kamerbrief niet, zoals gewoonlijk, meldt op de lijst Kamerstukken op zijn website".

Goh, denken wij van wijzijnverbijsterd dan, dat is ook toevallig; juist zo'n brief waarin de minister een fout moet toegeven die werkelijk buiten-proportioneel is -we zeggen het nog maar even: een overschatting van 333%!- en die weinig grond meer biedt voor haar aanname dat het nog niet bestaande passend onderwijs -we zeggen het nog maar even: het stelsel 'passend onderwijs' moet bij wet pas in 2012 zijn vormgegeven- bij voorbaat mislukt is.
Kortom een brief met informatie, die haar hele beleid ter discussie stelt, wordt wonderwel, zeer uitzonderlijk niet gemeld!

Het zal toch niet zo zijn, vragen wij ons van wijzijnverbijsterd af, dat de minister ook hier aan het goochelen is? Dat ze om, laten we zeggen de schade te beperken, eerst de tijd heeft willen nemen om allerhande onduidelijke verhalen over zware zorg, leerlijnen en wat dies meer zij te bekokstoven samen met topambtenaar Fons Dingelstad en inspecteur-generaal Annette Roeters, en daarom de brief nog even achter heeft gehouden?
Om uiteindelijk toch nog te willen volhouden dat een groei van 65% weliswaar schromelijk overdreven is, maar slechts een "halve waarheid", en dat een groei van 15% toch ook wel een beetje veel heel erg is. En om te stellen dat die 65% de zware zorg betreft die nu ook aangepakt gaat worden met die driehonderd miljoen, waarbij Marja voor het gemak ook maar weer aan het schuiven gaat met definities en primair/voortgezet onderwijs en alle clusters op één hoop gooit.

Tsja, zoals een redacteur van de site voor ouders van zorgintensieve kinderen, Lotje&co, al schrijft:"Ik ben lang genoeg ambtenaar geweest om me een voorstelling te kunnen maken van de paniek die er binnen het Onderwijsgebouw heerst. Behouden wat je hebt, is dan de enige werkbare strategie".

Wij van wijzijnverbijsterd hebben ondertussen al veel onbenul, onzin, onwil en ondeugd in de discussie rondom de bezuinigingen op het 'passend onderwijs' (lees: in de praktijk het speciaal onderwijs) zien langskomen, dus van een eventueel moedwillig achterhouden of zelfs een antidateren van dit soort post staan wij echt niet meer te kijken.
En ook niet het handhaven van onhoudbare standpunten. Dat soort praktijken lijken de goochelacademie van Marja en Fons wel toevertrouwd.

En dat ook hierdoor opnieuw een zuivere inhoudelijke discussie over onderwijs aan leerlingen met een beperking (voor de buitenwacht een keer minder eufemistisch & meer in de volksmond: "gehandicapte kinderen") of een speciale leerbehoefte flink gefrustreerd wordt, zal uiteindelijk Marja en samen met haar de gehele club van Mark, die haar "beleid" van harte ondersteunen, verder een zorg zijn.
Immers, die driehonderd miljoen bezuinigen op de allerzwaksten behoort gewoon tot het gehele neoliberale pakket. Weet u nog: "regeerakkoord is regeerakkoord".

We zijn benieuwd welke brieven of pakketjes nog meer in het postvakje voor uitgaande post zijn blijven liggen. Met de onzin en "halve waarheden"die deze gedoogcoalitie plus af en toe te berde brengt om de meest draconische bezuinigingen ten koste van de allerzwaksten in onze samenleving door te voeren, weet je het nooit!

3 opmerkingen:

  1. Dat is inderdaad heel raar dat er 17 april staat op de antwoordbrief van de minister aan Manja Smits. Op welke datum kwam de minister ook alweer met het bericht dat de bezuinigingen een jaar werden uitgesteld?????????????????

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allemaal opgezocht?..............die brief was van 14 april, 3 dagen vóór de brief met het antwoord op de kamervragen. 14 april was op een donderdag, 17 april was op een zondag........ rare dag, zondag. Het was zeker geen koopzondag in de Bijenkorf!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op zondag mag mevrouw het spoor Bijsterveld helemaal niet werken van de Heer!

    BeantwoordenVerwijderen