woensdag 11 mei 2011

Stilte voor de storm?

Toch bevreemdt het ons een beetje. Wij van wijzijnverbijsterd zijn gewend dat wanneer een minister al dan niet moedwillig de kamer onjuist informeert, al gaat het bij wijze van spreken om een paar cijfers achter de komma, een en ander breed wordt uitgemeten in de pers. Ook politiek Den Haag staat dan op de achterste benen.
Tot nu toe echter blijft het buiten de Twitter-wereld en de bestaande criticasters van het falende onderwijsbeleid van deze minister opvallend stil, buiten de verschillende opmerkingen van enkele oppositiepartijen.

Wij hopen dat dit stilte voor de storm is. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat het onjuist informeren van de Tweede Kamer op de wijze waarop minister van Bijsterveldt dit heeft gedaan, gewoonweg een enorme vertekening van de waarheid, onbesproken blijft voor het grote publiek.
Zeker niet nadat het zelfde publiek keer op keer op leugens of "halve waarheden" is getrakteerd waardoor het beeld op leerlingen met beperking of met een speciale leer- of zorgbehoefte enorm negatief besmet geraakt is.
Het kan toch niet zo zijn dat de door deze cijfers geïnitieerde stemmingmakerij van Ton Elias bijvoorbeeld, waarbij hij zo ongeveer alle mensen uit het onderwijsveld als leugenaars, luilakken en onbekwamen neer zette, nu zonder gevolgen blijft.
Of dat onbesproken blijft dat een onderwijsbeleid op geheel verkeerde gronden (of zoals Ad Poppelaars, directeur CG-Raad, zei "op drijfzand") is gebaseerd. Niet alleen wat betreft cijfers maar ook wat betreft definities, zoals al keer op keer is gebleken uit het, door ons meerdere malen aangetoonde, vaak geheel verkeerd gebruikte begrip "passend onderwijs".
Daar komt nu, zoals blijkt uit de brieven van inspectie en minister, de nadere definiëring van de verschillende leerlingen nog eens bij.

Wij van wijzijnverbijsterd gaan er dus van uit dat, zeker gezien de eerdere aandacht voor de ondeugdelijke bezuinigingen op het onderwijs in de geschreven pers en op televisie, we ons nu bevinden in een stilte voor de storm.
Een storm die hopelijk pas verstommen zal, wanneer de onzalige plannen die de huidige gedoogcoalitie voor heeft met iedereen met een beperking of met een speciale leer-, zorg- of werkbehoefte voorgoed van tafel zijn.

1 opmerking:

  1. Een flink harde storm hoop ik en daarna flink wat zon voor al onze kanjers die het zo verdienen!

    BeantwoordenVerwijderen