woensdag 11 mei 2011

Bloemlezing van reacties

Wij van wijzijnverbijsterd zitten er natuurlijk bovenop.

Er is tot nog toe NIEMAND geweest die zegt: "Ach man, laat die minister nou met rust, ze heeft zich vergist, so what".
De reacties in de pers zijn niet mis te verstaan. de tendens is in bijna alle bijdragen dat ze over een grens is gegaan.

We hebben een kleine bloemlezing samengesteld zodat u als lezer niet alles hoeft te googelen.

SP:
"Minister Van Bijsterveldt en de coalitiepartijen gebruiken misleidende cijfers over het speciaal onderwijs voor hun eigen politieke agenda."
"De 65 procent groei gaat slechts over één specifieke groep, maar dat cijfer wordt misbruikt voor de hele sector. Met dit soort bangmakerij hoopt het kabinet de lompe bezuinigingen van 300 miljoen aan de samenleving te kunnen uitleggen."

PvdA:
"Alle mensen in het onderwijs die zich zo verzetten tegen de draconische bezuinigingen op passend onderwijs krijgen opnieuw gelijk: de Inspectie voor het Onderwijs geeft toe dat de cijfers over het aantal zorgleerlingen in Nederland schromelijk zijn
overdreven. De onderbouwing van deze oneerlijke ingreep blijkt nu dus ook al platte demagogie, nadat het kabinet zich eerder al gedwongen zag de bezuinigingop de meest kwetsbare kinderen uit te stellen."

VOS/ABB:
"Minister Marja van Bijsterveldt van OCW heeft in de beargumentering van haar bezuiniging op passend onderwijs de groei van het aantal zorgleerlingen al of niet bewust zeer sterk overdreven. Hoewel zij zelf politiek verantwoordelijk is voor deze misser, probeert ze de schuld in de schoenen van de inspectie te schuiven."
en
"Van Bijsterveldt geeft nu toe dat alleen het beperkte aantal leerlingen met een indicatie voor 'zware zorg' met 65 procent is gestegen. Het totaal aantal leerlingen met indicatie voor lichtere zorg nam met slechts 15 procent toe. De minister zegt dat haar 'onvolkomenheid' te wijten is aan verkeerde cijfers die door de inspectie zouden zijn aangeleverd. Afgezien van de vraag of dit zo is, staat als een paal boven water dat Van Bijsterveldt als minister politiek verantwoordelijk is en blijft voor haar onjuiste voorstelling van zaken, die zij voor haar eigen politieke doelstelling heeft ge- of wellicht bewust misbruikt.

De minister heeft hiermee niet alleen zichzelf gediskwalificeerd, maar ook andere voorstanders van de bezuiniging, met name VVD-Kamerlid Ton Elias, op oneigenlijke gronden munitie in handen gegeven. De conclusie kan niet anders zijn dan dat de bezuiniging op passend onderwijs minstens moet worden heroverwogen, omdat er besluiten zijn genomen op basis van onjuiste gegevens."

CNV Onderwijs:
"Het is een schande dat minister Van Bijsterveldt haar beleid voor zorgonderwijs baseert op onjuiste cijfers. Wij eisen onmiddellijk een gesprek over deze gang van zaken en willen kloppende cijfers"

We wachten af, maar kunnen niet wachten op de reacties van de politiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten