vrijdag 8 april 2011

Weet u het antwoord niet, mevrouw de minister?


Vragen van het lid Smits (SP) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het bericht dat de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap goochelt met getallen (ingezonden 17 maart 2011).

Deze vragen die Manja Smits heeft gesteld naar aanleiding van het artikel in jeugdkrant 7days zijn gesteld op 17 maart.

Op de website van de Tweede Kamer vinden we de volgende informatie:
"Elk individueel Kamerlid mag schriftelijk vragen stellen aan leden van de regering. De Kamervoorzitter moet de vragen vooraf goedkeuren. De Voorzitter checkt bijvoorbeeld of de vragen al eerder zijn gesteld en of de betreffende minister bevoegd is de vraag te beantwoorden.De minister moet de vragen binnen 3 weken beantwoorden. Mocht deze termijn te kort zijn, dan laat de minister de Voorzitter weten waarom dit het geval is. Onbeantwoorde vragen. De regering is niet altijd in staat de vragen op tijd te beantwoorden. Afhankelijk van de situatie bepaalt een Kamerlid in hoeverre hij vasthoudt aan beantwoording van openstaande vragen."

Jaja, het staat er..... binnen 3 weken, en die drie weken zijn ondertussen allang voorbij.

Wat is het, Marja, weet je het antwoord niet? Of zitten je ambtenaren te draaikonten en te goochelen om toch nog een verhaal te produceren wat voor de politiek aanvaardbaar klinkt.

Geloof me, dat gaat in dit geval niet lukken.

1 opmerking:

  1. Ja hoe is dit mogelijk??? waarom roept niemand haar op het matje en moet ze met de spreekwoordelijk billen bloot?....debby

    BeantwoordenVerwijderen