vrijdag 8 april 2011

Knappe kop gezocht!
Aandacht voor Floortje en Romijn

Floortje is de moeder van Romijn.
Zoals heel veel ouders maakt Floortje zich ernstig zorgen over de toekomst van haar kind.
Over haar zoon Romijn houdt Floortje een blog bij.
Romijn wil graag dat zijn juffies blijven en zijn school werkbaar kan blijven bestaan. Onze minister, vrouw, moeder vindt dit niet zo belangrijk en ziet iedere bezuiniging "als een pittige opgave".

Marja van Bijsterveldt, we hebben het hier niet over geld, we hebben het hier niet over financiële middelen, we hebben het hier niet over "een pittige opgave" we hebben het hier over Romijn. Een kind met autisme en een bezorgde ouder.
Romijn wil graag dat zijn juffen blijven en de school normaal zal kunnen blijven werken.
Romijn heeft niet zo'n boodschap aan straaljagers of megabonussen, Romijn wil gewoon dat zijn juffies blijven. Niet meer en niet minder.
En u heeft geen boodschap aan Romijn. En niet aan al die andere kinderen die onze steun zo hard nodig hebben, u blijft vriendelijk lachen, u blijft vrolijk brabbelen over het regeerakkoord en herhalen dat het "een pittige opgave" zal zijn.
Weet u wat een "pittige opgave" zal worden ? Dat Floortje, de moeder van Romijn en heel veel andere ouders straks hun kind zullen moeten uitleggen dat er geen juffie meer is waar zij zich vertrouwd bij voelden. Dat zij maar één keer verschoond gaan worden op de dag, als dat lukt, dat er geen begeleiding meer is bij het leesgroepje, dat er geen zwemles meer gegeven kan worden omdat er maar één juffie over is om mee te zwemmen, dat er dus niemand is die hen straks nog kan redden als ze in het water vallen en dat zij niet meer zullen leren om zichzelf te redden als het straks nodig is.
Dát, minister van Bijsterveldt, vrouw EN moeder, dát is een pittige opgave.
Een pittige opgave die u aan al deze ouders met kinderen oplegt.
'Count your blessings', dat u en uw kinderen maar gezond en wel mogen blijven!

Lees hier de verhalen van Floortje en haar zoon Romijn.
Hieronder haar laatste blog.

Knappe kop gezocht!
Voor oplossen ingewikkelde puzzel:

Stel, je hebt een politicus. Of twee. Of misschien zelfs 10.

Zij beloven het volgende: bij de komende bezuinigingen op het passend onderwijs zal geen enkel kind buiten de boot vallen.

Vervolgens wordt er bezuinigd en schoppen ze kinderen over boord. Zonder reddingsboei of zwemvest.

Blijkbaar verwachten de politici dat ze het wel redden.

Is dat ook zo?

Ik denk het niet. Ze zullen verdrinken.

Op dit moment liggen er al kinderen in het water. De epileptische kinderen van De Waterlelie uit Cruquius bijvoorbeeld. We hebben gisteren gezien hoe de verantwoordelijk minister reageerde. Mevrouw van Bijsterveldt vindt het onnodig hen de helpende hand toe te steken.

Ik wens iedereen op die school, en andere speciale scholen, veel succes. Want wie zal de kinderen weer aan boord gaan trekken?

Op deze virtuele manier gooi ik in elk geval een zwembandje. En ik hoop velen met mij.

1 opmerking:

  1. Floor, wat goed dat je blog is opgepikt! Ik hoop heel erg dat er uiteindelijk wat zal gebeuren, ik word helemaal verdrietig van deze verhalen. Die lieve Romijn moet gewoon zijn juffies houden, nu en in de toekomst! Succes en sterkte, liefs Susan

    BeantwoordenVerwijderen