vrijdag 4 februari 2011

En waar is Geert?

Waar is de grote blonde Geert gebleven, de redder van het land, de man die iedereen blij maakt, de man die bij “meeste stemmen gelden” altijd wint, de man die het regeringsbeleid gedoogt.
Er is namelijk een gedoogakkoord.
In dat gedoogakkoord staat het beleid van Mark en Maxime, maar er staat ook in waar harde of leuke of ingrijpende maatregelen worden gedoogd door Geert.

Hoe zit het dan eigenlijk met STEUN??? Steunt Geert ook, of gedoogt hij alleen?



gedogen:
ge` do - gen (gedoogde, h. gedoogd) toelaten, dulden; (van politieke partijen) passieve steun aan een kabinet geven door bij beslissende stemmingen in het parlement zich van stemming te onthouden, althans niet tegen het kabinet te stemmen gedogen: tolereren, dulden, toelaten, toestaan, verdragen, veroorloven

steunen:
` steu - nen (steunde, h. gesteund) leunen, schoren, dragen, ondersteunen, rusten, schragen, staven, stutten, begunstigen, promoten, bevorderen, goedkeuren, helpen, patroneren, toejuichen, kermen, kreunen, hijgen, zuchten baseren, berusten, funderen, onderschrijven


Kijk nou naar de bezuinigingen op passend onderwijs. Dat is al een rare term, want passend onderwijs is er nog niet. Je bezuinigt dus op iets wat nog moet komen, net zo iets als te korte gordijnen kopen of vloerbedekking van een meter tekort als je nog moet verhuizen.

Feitelijk zou het de “bezuiniging speciaal onderwijs” moeten heten.
Daar gaat het namelijk om: het speciaal onderwijs wordt een kop kleiner gemaakt, bij het oud vuil gezet en door de wc gespoeld. Alle scholen leveren letterlijk tonnen in.
Echter: we hebben WEL allemaal de leerlingen en we moeten ook nog allemaal meer kwaliteit gaan leveren.
Omdat de laatst benoemden er het eerst uitgaan komen er allerlei groepen zonder gemotiveerd, enthousiast en vooral deskundig personeel te zitten, en het is maar hopen dat er nog mensen in de school zijn om die gaten een beetje op te vullen.

Maar ach, de gymleerkracht, de ict-specialist en de muziekman kunnen best een autigroep aan, en de locatieleider kan best in de aanvangsgroep, hij heeft zelf toch ook kleine kinderen thuis.

Dat moet Geert toch ook zien?

Nou is de vraag nogmaals, gedoogt hij dit beleid of steunt hij het beleid?
Ik heb van Mark, Maxime of Geert nog niet gehoord van “steunmaatregelen”.
Als hij het gedoogt kijkt hij passief toe hoe de minister het speciaal onderwijs naar de kl*ten helpt.
Dat zal hij toch niet voor zijn verantwoording willen nemen.
Als hij het beleid steunt is het nog erger: dan “keurt hij het beleid goed, juicht het toe en onderschrijft” hij het zelfs. (zie boven).

Maar… waar is Geert in deze discussie?
Waar is zijn stellingname: zoals we hem kennen in het debat met felle bewoordingen waarbij hij opkomt voor de underdog of….. gedogen, steunen, gedogen, steunen…. .
Waar is Geert nou toch?
Ik heb nog geen woord van hem gehoord over deze schandalige bezuinigingsplannen van de minister van onderwijs.

Geert, grote blonde redder, we wachten op het moment dat je zegt:
“DEZE MINISTER IS KNETTERGEK GEWORDEN”.

Dat heb je tenslotte eerder gedaan.


1 opmerking:

  1. Geert zal wel steunen...er wordt nl ook cumigeld weggehaald...

    BeantwoordenVerwijderen