donderdag 18 augustus 2011

Daar zijn we weer

Het bootje van een zekere bestuurder in het passend onderwijs

Wij van wijzijnverbijsterd hebben natuurlijk WEL mooi weer gehad. We zijn naar onze bootjes, villa's en terrassen aan de Riviera geweest en zijn 100% uitgerust.

Ondertussen is er in ons landje rond de bezuinigingen op het speciaal onderwijs helemaal niks veranderd, behalve dat onze tante Marja de boel een beetje heeft uitgesteld. Er wordt NIKS gedaan aan de totale bezuiniging van 300 miljoen, die dit super-sociale kabinet VOLLEDIG ten laste laat komen van de allerzwakste- en kwetsbaarste kinderen in onze samenleving.

Oftewel: als je een handicap hebt welke dan ook, dan ben je ongelooflijk de pineut. Het speciaal onderwijs, de AWBZ, de PGB's, alles wordt aangepakt, en de woorden van Mark Rutte, de grootste fantast sinds de Tweede Wereldoorlog, zijn profetisch gebleken: "gaat de politiek DIT met ONS doen"? We weten het antwoord: JA, Mark, JA.

Deze week hebben we het eerste debat al weer achter de rug waarvoor meester Mark Brekebeen, "de premier van alle Nederlanders" terug moest komen naar de Tweede Kamer. Hij had er een miljard of 50 naastgezeten toen hij het akkoord over de steun aan Griekenland moest uitleggen. Grappig: hij zegt nog niet "ik zat fout" omdat, let op: "er ergens toch sprake is van 50 miljard". Hadden ze maar Beter moeten opletten, daar in de Tweede Kamer.

Maar we zijn weer terug. We zullen wantoestanden aanpakken, we laten kolder niet voorbijgaan en laten onze vrinden van de PVVD en het CDA niet wegkomen met de onzin die ze verkondigen over het passend onderwijs.

Wij hebben graag interactie met onze lezers. Tips zien we graag, en ook reacties worden op prijs gesteld. Houd ons vooral scherp.

En laat het duidelijk zijn: WIJ ZIJN VERBIJSTERD, nog steeds, en nog steeds even erg.






terrasje voor bestuurders in het passend onderwijs

12 opmerkingen:

  1. Gisteren dacht mijn man Ton Elias te zien op zo' n enorme jacht bij ons door de Rijn met nog een aantal andere mensen met een te hete aardappel in hun keel.......D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben benieuwd of we vanavond op het Journaal nog Mark zien dansen op Lowlands met een wit bloesje aan................

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als voormalig burgemeester van Schipluiden, zou Marja aan de drekrees van dit plaatsje hebben meegedaan?

    Het zou sportief zijn ten opzichte van onderwijsland dat afgelopen jaar zoveel modder over zich heen heeft gekregen.... Maar ja, het is natuurlijk zeer twijfelachtig dat het woord 'sportief' úberhaupt in Marja's woordenboek voorkomt!!!!!!!!

    Ach, voor een leuke foto, zie:
    http://www.nufoto.nl/fotos/229937/13-editie-van-de-drekrees-in-schipluiden.html

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mark Rutte dacht bij de garantie eis van de Finnen "dat het over een of ander eiland ging".
    Zegt hij nu binnenkort over het speciaal onderwijs dat hij dacht "dat het over een of ander buurt initiatiefje ging"???

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Allemaal vanavond op ned 2 naar Levy gekeken en de opmerking van Marja gehoord?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Helaas niet! Hoe luidde de opmerking?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De opmerking was dat er nog erg vaak te snel een indicatie so/rugzak aan een leerling wordt gegeven en de rest van al het blablabla dat Marja altijd uitkraamt. Het is vast nog te zien op uitzendinggemist. Er werd in het programma een beeld gegeven van de kinderen die in het cluster 4 zitten en het werd pijnlijk duidelijk hoe beschadigd de kinderen waren geraakt op de basisschool. Een prachtig half uurtje televisie, met uitzondering van het hoofd van Marja dat in beeld kwam........Echt iets om op school met het hele team te bekijken tijdens een vergadering en er over te praten. Dit programma maakt duidelijk hoe de bezuinigingen ook de basisscholen gaan raken en wat er voor vreselijke gevolgen zijn voor de kinderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het programma is inderdaad te zien op uitzendinggemist.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb het programma bekeken. Wat een mooie gedachte om te stellen dat als de maatschappij anders was geweest, met meer ruimte voor de eigen-heid en het zijn van onze speciale kinderen, er misschien veel minder kinderen zware medicatie nodig zouden hebben. Dat vind ik er eentje om eens lang over na te denken en over te filosoferen. Het wordt hoog tijd voor onthaasting. Mooi programma!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Elmira, leerkracht ZMLK en moeder van Fien met Down26 augustus 2011 om 15:48

    Heb net ook even gekeken. Jeetje wat sneu voor sommige kinderen. En wat n lariekoek van die Marja: een te snelle indicatie. Pfpfpfp

    BeantwoordenVerwijderen
  11. CG-Raad:
    Weigering leerling met Rugzak in strijd met wet
    26-08-2011

    De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) heeft een uitspraak gedaan in een zaak over een jongen met een rugzakje die werd geweigerd door een school voor voortgezet onderwijs. De CGB concludeert dat de school verboden onderscheid maakt. De CG-Raad is blij met deze uitspraak. De uitspraak is ook van belang bij de ontwikkeling van het Passend onderwijs.

    De CGB concludeert dat de school niet gekeken heeft naar de individuele situatie van de leerling. Daardoor heeft de school ook niet kunnen beoordelen of ze deze leerling de aanpassingen kon bieden die hij nodig heeft. De school handelt hiermee in strijd met de Wet Gelijke Behandeling. Deze uitspraak maakt duidelijk dat scholen niet zomaar een leerling kunnen weigeren vanwege een beperking.


    Passend onderwijs
    De uitspraak is ook van belang bij de ontwikkeling van passend onderwijs. Voor Passend onderwijs moeten scholen zorgprofielen maken, op basis waarvan ze bekijken welke leerlingen ze wel en niet kunnen aannemen. De uitspraak van de CGB geeft aan dat altijd eerst de individuele situatie van een leerling in kaart gebracht moet worden. Zonder onderzoek van de individuele situatie kan een leerling niet geweigerd of doorverwezen worden.


    Inbreng CG-Raad
    De CG-Raad is betrokken geweest bij de totstandkoming van de uitspraak. Floor Kaspers, beleidsmedewerker onderwijs van de CG-Raad, heeft bij de zitting voor de commissie als deskundige opgetreden.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Idee voor actie voor aandacht: menselijke ketens bij havens van dergelijke bezitters van prestige-objecten...in de weekends! Want wanneer gebruiken ze die speelgoedbootjes ook weer het meest???? Wie zei er dat werkende mensen geen actie kunnen ondernemen? Maak van je zogenaamde tijdgebrek je wapen - je zult zien dat je meer kunt dan je voor mogelijk houdt wanneer je je probeert ECHT bewust te worden van je mogelijkheden.

    BeantwoordenVerwijderen