zaterdag 5 maart 2011

Onwetendheid is een besmettelijke ziekte (bij de VVD)

Ik moest me weer even in mijn stoel hijsen. Was er van af gevallen.
Las zojuist de geruststellende tweet van mevrouw Ineke Dezentjé Hamming.
Deze mevrouw zit in de Tweede Kamer voor de VVD. Ik ken haar niet maar ze weet me werkelijk met enkele woorden ontzettend boos te krijgen.
Wat twittert deze mevrouw namelijk omtrent alle zorgen bij IEDEREEN in het werkveld?
"Voor kinderen die het echt nodig hebben zal goed gezorgd worden! Kijk ook op website @tonelias".

Nou mevrouw Ineke Dezentjé Hamming, vertelt u het maar, over welke kinderen heeft u het? Over de leerlingen met een autistische stoornis en een IQ lager dan 55 die bij ons op school nu in een veel grotere groep en maar met één juf/meester de chaotische wereld nog chaotischer zien worden?
Of over de kinderen met het syndroom Fragiele X die nu, omdat er een kwart van het personeel op straat komt te staan, geen reken- en lees-lessen op niveau meer kunnen krijgen?
Of over die 18-jarige leerlingen die bij gebrek aan een vakleerkracht en stageplek niet meer kunnen leren hoe zij zich enigszins zelfstandig kunnen handhaven in de door u zo nagestreefde maatschappij van marktwerking en "ieder voor zich"?
Die kinderen bedoelt u?
En dan zijn er nog heel, heel veel andere voorbeelden te noemen uit andere clusters (als u niet weet wat dat zijn: hier vindt u meer informatie).

Haal uw hoofd uit het zand mevrouw Ineke Dezentjé Hamming.
Verifieer waar u het over heeft.

Ik nodig u van harte uit om eens bij ons op school te komen kijken of bij elke andere school binnen het speciaal onderwijs.
Maar dan niet zoals de minister voor een praatje voor de vaak en puur vanwege politiek imago (om te zeggen dat u ook best wel eens een speciale school van binnen heeft gezien).
Nee, dan ook de consequenties durven nemen en durven uitkomen voor het FEIT dat speciaal onderwijs met deze bezuinigingen niet meer ten volle mogelijk is en soms zelf onmogelijk is.
Dan kijken of u nog steeds met droge ogen durft te twitteren dat met de ideeën van Ton Elias, die nog steeds niet weet waar hij het over heeft, er goed gezorgd zal worden met de kinderen die het echt nodig hebben!

De mensen die goed voor deze kinderen zorgen dat zijn wij, de ouders, de leerkrachten, de scholen.
En als wij zeggen dat er iets mis is met deze bezuinigingen (zelfs zo mis dat wij leerkrachten er een prestatiebeloning voor willen opofferen ter voorkoming) dan is er ook echt iets mis.
Twittert u dat maar eens een keertje rond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten