maandag 7 februari 2011

Zegt het voort!

Ons blijkt steeds meer dat er nog steeds een heleboel scholen zijn (ook in het speciaal onderwijs) die zelfs nog niet eens van de bezuinigingen op het passend onderwijs en het speciaal onderwijs op de hoogte zijn.

Te gek voor woorden natuurlijk, omdat de pers inmiddels vele proteststemmen laat horen, de onderwijsbonden zich luidruchtig roeren, en alle onderwijsraden zich ook fel hebben gekeerd tegen de voorgenomen bezuinigingen.

Zo hoorden wij zelfs over een school waar minimaal 40 mensen zullen verdwijnen, maar waar niemand nog weet had van wat er te gebeuren staat! Bizar omdat je toch zou moeten kunnen veronderstellen dat de (directies en besturen van) scholen die de klappen krijgen, het personeel op zijn minst op de hoogte hebben gebracht en hebben opgeroepen tot actie.

Blijkbaar is er meer voor nodig om onderwijsland er van te doordringen wat er te gebeuren staat.

Daarom roepen wij nogmaals iedere lezer van dit blog op om anderen te wijzen op wat er gebeurt. Kent u mensen in het onderwijs (regulier, speciaal, voortgezet, universitair, maakt niet uit), wijs ze op dit blog of op de sites van de onderwijs-bonden en -raden.
Ook voor alle ouders van Nederland zijn de voorgenomen bezuinigingen van belang! Het is dus zaak om ook hen te betrekken bij het protest!

Sommigen zien wellicht 300 miljoen als schijntje op de totale begroting, maar de gevolgen van het weghalen van dit bedrag bij het speciaal onderwijs zijn immens. Nu direct maar ook op de lange duur. Voor speciaal onderwijs maar ook het reguliere basis- en voortgezet onderwijs.

Uiteindelijk zal ook hier goedkoop duurkoop zijn, zoals het aloude gezegde al zegt.
Jammer dat eerst de allerzwaksten van onze samenleving dit op een misdadfige wijze moeten voelen, voordat men de waarheid van dit gezegd doorkrijgt.

Dus nogmaals: zegt het voort, zegt het voort!
Laat het niet zo zijn dat er nog collega's zijn die donderdag na de manifestatie verzuchten dat ze van niets wisten!

2 opmerkingen:

  1. Hier hetzelfde verhaal hoor. Speciaal onderwijs is over algemeen wel bekend met bezuinigingen en trekken er morgen ook gezamelijk op uit.. naar Nieuwegein. Maar regulier onderwijs.. hier een school met wel 2000 leerlingen!!!?? ?Die het nog niet weten.. Vandaag gaat daar verandering in komen.. mijn man gaat het ze wel vertellen........ben benieuwd?? Toch wel raar he?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In Den Haag denken ze waarschijnlijk wat niet weet wat niet deert.....................

    BeantwoordenVerwijderen