maandag 7 februari 2011

Regeerakkoord (Zonder stelselwijzigingen!)

U weet het inmiddels: hier op www.wijzijnverbijsterd.nl geven wij u alle informatie over en inzichten in de komende bezuinigingen in het passend (en met name speciaal) onderwijs.
Met name ook de stellingnames en beweegredenen van de gedoogcoalitie uit wiens koker de bizarre plannen komen.

Niet alleen om satire te bedrijven om de satire maar ook om te laten zien dat men echt geen idee heeft waar men over praat.

Tijdens het debat over de regeringsverklaring spreekt de heer G. Wilders (Venlo) bijvoorbeeld de historische woorden:
"Maar voorzitter, juist het regeerakkoord voor onderwijs ademt de PVV-agenda van hoop en optimisme. Het ademt verandering en ambitie, ondanks dat er ook pijnlijke keuzes gemaakt zijn bijvoorbeeld als het gaat om passend onderwijs.
Betekent dat dan dat er grote stelselwijzigingen op komst zijn? Want zo wordt vernieuwing vaak vertaald: grote onderwijsvernieuwingen zoals de Mammoetwet of de introductie van het Nieuwe Leren of de implementatie van het cgo.
Nee voorzitter, dat betekent het voor ons juist niet.
Dit regeerakkoord komt niet met stelselwijzigingen.
En juist dát aspect is het vernieuwende. Want tientallen jaren is het onderwijs gebruikt, misbruikt zou ik zeggen, voor een politieke agenda."


En dan zeggen wij van wijzijnverbijsterd het volgende.

 1. Hoezo de PVV-agenda van hoop en optimisme?
 2. Verandering en ambitie. Dat klopt: verandering genoeg, en de ambitie om het speciaal onderwijs de     nek om te draaien.
 3. Dit regeerakkoord komt niet met stelselwijzigingen..... hoe noemen we dan wat er gebeurt:     expertisecentra opdoeken, steunpunten autisme in de vuilnisbak, de SO-scholen gekoppeld aan de     nieuwe SW-PAO; WSNS-verbanden opgedoekt, indicatiestelling op de schop; het klopt, dat zijn geen     stelselwijzigingen, maar stelselmatige wijzigingen van het stelsel, en dat is heeeel wat anders.
 4. en dat is vernieuwend..... dat het NIET wijzigt.....????

We hebben het eerder gezegd, maar als u het begrijpt, dan horen wij dat graag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten