zaterdag 26 februari 2011

Ongelofelijk! (Lies, lies, lies) (deel 1)

Ja, ook wij van wijzijnverbijsterd worden er moe van. Maar we kunnen er gewoon niet omheen. Wanneer een kamerlid zo vaak glashard liegt en bedriegt moeten we wel.

Ik vraag het u (en deze keer niet politiek correct maar gewoon het beestje bij de naam noemend): "IS TON ELIAS NIET GEWOON EEN PATHOLOGISCHE LEUGENAAR? EN VERDIENT HIJ HET WEL OM IN DE TWEEDE KAMER TE ZITTEN?". Zo dat is er uit.

Wat is er nu weer aan de hand, hoor ik u al denken.

Wel nu, let op. Ton met de dubbele tong krijgt veel brieven, emails, noem maar op. Dat weten niet alleen wij door alle mails die wij doorgestuurd krijgen, maar Ton zegt het ook zelf: "dezer dagen ontvang ik vele boze reacties uit het onderwijs".

Toevallig heb ik gisteren ook het automatisch gegenereerde antwoord op deze boze reacties gelezen. Het leuke en doorzichtige was dat Ton schreef dat hij alle email en brieven las en vervolgens aanhief met "dank voor uw opmerking/vraag/ongeruste reactie" (of iets in die stijl), met andere woorden: streep door wat niet van toepassing is. Hè, hij heeft de reactie toch gelezen, hij weet dan toch waar hij op reageert?

Enfin, even verderop spreekt hij over de "explosieve groei van passend onderwijs".

Eh, wat? Groeit het passend onderwijs?

Passend onderwijs is toch onderwijs waarbij ieder kind het onderwijs krijgt wat het nodig heeft, en dat is dus toch gewoon het gehele onderwijs? En als onderwijs groeit dan is dat een probleem? En wanneer groeit het gehele onderwijs explosief?

Volgens ons groeit onderwijs alleen maar explosief wanneer de gehele populatie explosief groeit. Is er toevallig negen maanden terug in heel Nederland de elektriciteit uitgevallen of zoiets waarbij iedereen even een andere bezigheid moest zoeken?

"Explosieve groei van passend onderwijs" ?
Ton met de dubbele tong weet gewoon helemaal niet waar hij het over heeft.
Dat moge ook blijken uit onze volgende bijdrage waarin we zullen zien dat er ook mensen zijn die Ton begrijpen.
Ja zeker, die zijn er ook.
Tenminste, dat zegt Ton.

2 opmerkingen:

  1. Elmira, leerkracht ZMLK moeder van Fien met down26 februari 2011 om 20:49

    Ik ben heel benieuwd wie hem begrijpt. Ik ben en blijf het spoor bijster..

    BeantwoordenVerwijderen