maandag 14 februari 2011

De bezuinigingen onder de microscoop (4)

In de beleidsbrieven van het ministerie staan in de brieven en in de bijlagen heeeeel veel getallen genoemd. Het speciaal onderwijs wordt aan alle kanten gepakt, maar wij van wijzijnverbijsterd willen graag weten waar het onderwijs aan zmlk nou wordt gepakt.

Als u dit leest: wij van wijzijnverbijsterd nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor de gevolgen van het lezen van dit stuk. Als u van uw stoel valt: zorg dat er kussens liggen. Als u een aanval van migraine krijgt: zorg dat de pillen klaarliggen. Als u snel aangebrand bent, zorg dan dat uw partner niet thuis is. Als u van nature agressief bent, sluit de computer af en ga naar bed, of een stukje lopen.

Er wordt namelijk zo ongenadig met miljoenen gegoocheld, daar word je niet blij van. Het komt erop neer dat er zo gemakkelijk met de belangen van onze leerlingen wordt gesmeten, het is net of er (alweer) een broodje worst wordt verhandeld. In de onderstaande bezuinigingen wordt het zmlk-onderwijs RECHTSTREEKS en in het hart gepakt en geraakt.

Uit de lijst met bezuinigingen:
  • niet verlengen awbz compensatiemaatregel      10 miljoen
  • afschaffen CUMI                                             25,2 miljoen
  • afschaffen preventieve en terugplaatsings ab    29,9 miljoen
  • afschaffen dubbele rugzak zmlk                        6,5 miljoen
  • afschaffen ambulante begeleiding                    90,8 miljoen
  • grotere klassen in so en vso                             84,5 miljoen

HOPPA in totaal een bedrag van (blijf zitten, pillen kaar?) 246,9 miljoen euro

En daarom: "we gaan de bureaucratie afschaffen". Kom op, zeg. daar blijft van de 300 miljoen euro er precies 53,1 miljoen voor over. Nou nou, dat levert echt veel op.

De leerlingen worden gepakt, en dan ook nog eens de zwakste en de meest kwetsbare die er zijn. Goed gedaan!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten