maandag 14 februari 2011

Mark deelt cadeautjes uit!

Onze Mark Rutte is vandaag jarig. Hij is nu al 44 jaar! Dat dat hem er niet van weerhoudt te jokken, feitelijk domme dingen te zeggen, of zelfs onzin uit te kramen, is op onze site al meer dan genoeg duidelijk is geworden.

Maar Mark is de beroerdste niet en grijpt deze verjaardag aan om cadeautjes uit te delen.

Nee, natuurlijk niet aan de zwaksten van deze samenleving, die hij (weet u nog) "nooit, ik zeg: nooit" de dupe van welke bezuiniging dan ook laat worden, maar aan de zwakste schakel van deze gedoogcoalitie!

„Als je partner het moeilijk heeft, moet je helpen. Wij vormen een team en als je maatje het minder goed doet, heb je daar samen last van.”, aldus een VVD-kamerlid.
Mark en de zijnen hebben dus afgesproken de komende campagne het CDA geen strobreed in de weg te leggen. Naast het niet aangaan van conflicten wil de VVD op subtiele wijze steun verlenen: „Wanneer ik met een CDA’er naar de interruptiemicrofoon ren, doe ik nu eerder een stapje opzij. We gunnen ze wat meer.”.

Nou, dat vinden wij van wijzijnverbijsterd toch mooi! De VVD toont dat zij toch enige mededogen kan hebben, enige compassie in het zo liberale lijf heeft.

Dat doet ons deugd!

Dat dit wat lijkt op de achterkamertjespolitiek waar vooral onze redder in de nood, heer Wilders, zo'n broertje dood heeft, is plots niet meer van zo groot belang. Immers, wanneer er politiek gewin te behalen valt dan zijn principes snel opzij gezet.

Trouwens, over principes gesproken: als nu dat derde (!) van het CDA (inmiddels dan wel zonder onze Kathleen, is gebleken), dat zich verzette tegen deze coalitie en tegen de a-sociale lijn die gevolgd zou gaan worden, zich nu eens principieel uitsprak tegen de dramatische bezuinigingen ten koste van de zwaksten? Dan zal Mark daar, zoals hij nu heeft beloofd, niets tegenin brengen!
Sterker: hij en de zijnen doen zelfs een stapje opzij en gunnen het CDA wat meer.

Dan zouden de bezuinigingen dus snel van de baan zijn (op straffe van de val van dit kabinet dan toch, het pricipiële karakter van menig CDA-er kennende).

Kijk, dat zou nu een mooi cadeau zijn voor het (speciaal) onderwijs. En deze keer niet een sigaar uit eigen doos zoals de door (bijna) niemand gewilde prestatiebeloning.

Ja, daar hang ik vandaag dan graag de slingers voor op: Mark, gefeliciteerd!

1 opmerking:

  1. en nog sterker, het zijn echt sufferds. wie hebben ze nog harder nodig? de PVVnatuurlijk, dus die leggen ze ook geen strobreed in de weg. lang zal die leven....

    BeantwoordenVerwijderen