maandag 14 maart 2011

Bureaucratie verminderen?

Helemaal leuk wordt het natuurlijk als de samenwerkingsverbanden die in de bezuinigingsplannen van minister van Bijsterveldt de spin in het web moeten worden om bureaucratie in het passend onderwijs tegen te gaan, zelf gaan aangeven dat de plannen van de minister zullen leiden tot "meer bureaucratie en een onwerkbare situatie".
Daarnaast wordt in een reactie gesteld dat "als gevolg van deze bezuinigingen meer leerlingen thuis komen te zitten en dat het risico op vroegtijdig schoolverlaten toeneemt. Bovendien zullen duizenden mensen hun baan verliezen, waardoor de werkdruk voor het personeel dat blijft, veel hoger wordt, met als gevolg een stijgend ziekteverzuim".

Het moge ondertussen duidelijk zijn: zo ongeveer iedere geleding die er maar te verzinnen is geeft aan dat de plannen onzinnig, ondoordacht en onwerkbaar zijn.
Hoe kortzichtig moet je dan nog zijn, Marja en Ton, Mark en Kathleen, om toch maar te blijven goochelen met cijfers, feiten en "halve waarheden", het roepen van kolder en beledigingen, om je gelijk te halen, alleen maar omdat je met kort-termijn denken een huishoudboekje beheert?

Bron: www.vosabb.nl

1 opmerking:

  1. Niet alleen de bureaucratie en de rapportage gekte zal moeten veranderen maar vooral oplossingsgerichte aanpak, een kind, een casemanager.
    STel het kind centraal en niet vergaderen over kinderen maar met ouders erbij. Sommigen mensen brachten adviezen uit over mijn kind die haar nog niet gezien hadden. Schrijnend.

    BeantwoordenVerwijderen