maandag 14 maart 2011

Hoezo bureaucratie verminderen?

Het mot af en toe niet gekker worden.
Wij van wijzijnverbijsterd komen soms volstrekt tegenstrijdige berichten tegen.

Zo kennen we onze Ton met de bon ton als een pleitbezorger voor het om zeep helpen van de bureaucratie, van het "overbodig vet in de scholen": het geld terug in de klas en zo.

Komen we onderstaande analyse tegen van het onderwijsbeleid van de VVD:

"Zo zout hebben we het nog nooit gegeten. De VVD lanceert een plan, niet voor het aanpakken van de bureaucratie, maar voor het in stand houden en uitbreiden daarvan. Ja heus! Dat plan heet: “Investeren in Onderwijs, kiezen voor kwaliteit”. Te vinden op de website van de VVD".

Het hele artikel lees je HIER

Het is wel een beetje zot als je dit leest terwijl de VVD tegelijk pleitbezorger is voor de grootste bezuiniging OOIT op een onderwijssector, die ze goed praten door zich te beroepen op "bezuinigingen op de bureaucratie".

En de VVD? die regeert gewoon mee...

4 opmerkingen:

  1. zie ik dat goed? Is het een artikel uit 2009? Goh...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. verrek, inderdaad een artikel uit 2009, maar het is toch diezelfde VVD, of geldt het nou opeens niet meer wat ze 2 jaar geleden vonden?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In 2009 hadden ze Ton nog niet...! Nu lekker wel en hij gaat maar door.
    Onlangs reageerde hij op een brief die de directie van een school had gestuurd om de ouders op de hoogte te brengen van de bezuinigingsplannen. Deze brief bevatte informatie, ook over de toen nog as verkiezingen.
    En toen werd Ton boos. Ton vindt dat politiek niet thuis hoort in scholen. En hij reageerde op zijn eigen charmante wijze:

    In de Telegraaf komt Elias met zware beschuldigingen aan het adres van de scholen. 'Politiek hoort niet thuis op school. Ik heb zo’n hekel aan dergelijke politieke indoctrinatie, waarbij feiten worden verdraaid', zo citeert de krant van wakker Nederland de VVD'er.

    Vervelend hé, Ton, als de feiten worden verdraaid. Wat ons wel verbaast is,
    dat dit ook voor onze Ton frustratie oplevert terwijl hij toch een meester is in het verdraaien van feiten.

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ach stem in september op de SOPN

    BeantwoordenVerwijderen