donderdag 17 februari 2011

Geen vergissing: weg met kinderen met een beperking!

De minister heeft zojuist duidelijk gemaakt dat zij heel doelbewust heeft gekozen om juist de leerlingen in het speciaal onderwijs keihard te pakken!

Je zal het weten ook dat je gekozen hebt voor autisme.
Down-syndroom? Had je er maar niet aan moeten beginnen.
Epilepsie, eh ... daar maak ik dan een populistisch stokpaardje van voorlopig.
Blind, doof, in een rolstoel? Eigen schuld dikke bult.
En al die ouders die een kind met een beperking of problematiek thuis hebben. Jammer dan, dikke neus, jullie hebben het er gewoon zelf naar gemaakt waarschijnlijk!

Ton zegt het trouwens ook! En wij willen ook graag even alle bonnetjes zien van de afgelopen jaren, want u en anderen in het onderwijs kennende zult u de boel flink hebben belazerd.

En de "gezonde" kindertjes?

Bij regulier onderwijs wordt niet bezuinigd, want daar zit de expertise, de gedrevenheid! Pardon? Ja hoor, mevrouw van Bijsterveldt, schoffeer alle onderwijzend specialisten binnen het speciaal onderwijs ook nog maar even. Masteropleiding speciaal onderwijs? Nergens voor nodig. Gewoon een extra vak op de Pabo.

Ja, ja, het is inmiddels duidelijk. Van de VVD wisten we het al, en van gedoogpartner PVV was het te verwachten, maar met een CDA waar Maxime het voor het zeggen heeft zijn de zwaksten gewoon keihard het doelwit. Schoppen waar je ze schoppen kan, is het motto van Bruin I, te beginnen met de allerzwaksten, gewoon, omdat het in het regeerakkoord staat en omdat het zo lekker voelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten