zondag 27 februari 2011

Uitgestoken hand

Het is dat wij van wijzijnverbijsterd maar éénmaal een "goedgekeurd door wijzijnverbijsterd" aan een partij toekennen, want anders hadden we het met volle overtuiging nogmaals gedaan.

Hieronder enkele delen uit de toespraak die CU-leider André Rouvoet gisteren hield in Veenendaal. In deze toespraak maakte hij zich hard voor de allerzwaksten die momenteel aangepakt worden door kabinet Rutte, maar kenschetste hij meteen Rutte c.s. op een zeer rake wijze als een minderheidsregering die moedwillig niet wil luisteren naar de samenleving.

"Wat mij tegen de borst stuit is dat premier Rutte vorige week de uitgestoken hand van de oppositie heeft genegeerd.
Wij hebben aangeboden de omstreden bezuinigingen op het passend onderwijs te vervangen voor andere. Dat was niet alleen een uitgestoken hand van de oppositie, maar ook van de samenleving.
De leerkrachten juichten op mijn voorstel om van een prestatiebeloning af te zien en zo de bezuinigingen op zorgleerlingen te voorkomen.
Rutte, sla die hand van de samenleving niet af! Je bent premier van een minderheidskabinet, laten we zaken doen. Het is een gemiste kans als je de hand niet aanpakt.".


Lees hier de rest van de gedreven toespraak.

1 opmerking:

  1. Met uitgestoken hand nodig ik,moeder van Sjors(die zeer ernstig ziek is)mijnheer Rutte uit een keer een bezoekje te komen brengen aan de Albert Schweitzer school te Haarlem.Dan kan hij persoonlijk aan de kinderen vertellen dat de dieet keuken van deze school in december dicht gaat door de bezuinigingen en dat het in houdt dat de levensverwachting van deze zieke kinderen daalt met tien jaar,volgen prof.dr Heijmans van het AMC.Ook kan hij dan uitleggen dat de kinderen die fysio nodig hebben dit niet meer op school kunnen krijgen en dat de klassenassistenten weg moeten die de lichamelijke conditie vd kinderen in de gaten houdt tijdens de les.Dus mijnheer Rutte bij deze...... Maaike de Graaf

    BeantwoordenVerwijderen