zondag 27 februari 2011

Voor 2 maart (deel 3)

Wij van wijzijnverbijsterd nemen onze lezers serieus. Wij zijn er daarbij van overtuigd dat zij zeer wel in staat zijn om een eigen mening te vormen. Wat Ton met de leugenachtige tong ook beweert. En daarbij laten wij ons natuurlijk ook niet de mond snoeren door deze blaaskaak, die werkelijk niet weet waar hij het over heeft.
Vandaar het vierde deel van ons stemadvies.

Eerder gaven wij al aan dat een stem op PvdA, CU en SP volgende week woensdag 2 maart kan helpen om de schandalige plannen van deze regering te blokkeren.
Nu voegen wij daar een vierde alternatief aan toe (er volgen nog meer!).

Een citaat van Boris van der Ham, te vinden op de website van D'66, de partij die zich telkens hard maakt voor onderwijs als motor van de samenleving:

"Van Bijsterveldt wil 300 miljoen bezuinigen op passend onderwijs, terwijl er nog geen zicht is op de werkelijke omvang van ‘onterechte’ zorgleerlingen.
De minister verraadt daarmee dat het haar dus niet om de inhoud te doen is, maar om een botte bezuiniging.
Op leerlingen met lichamelijke en geestelijke handicaps en gedragsproblemen, die de extra zorg juist nodig hebben. Docenten die zich willen bijscholen om deze leerlingen te begeleiden worden ontmoedigd door de bevriezing van de salarissen. Daarbij wordt eveneens fors bezuinigd op de jeugdzorg en op achterstandsscholen.
De minister dendert met een bulldozer door een veld met de kwetsbaarste leerlingen.”
.

Het moge duidelijk zijn dat ook D'66 van ons van wijzijnverbijsterd het "goedgekeurd door wijzijnverbijsterd" kenmerk opgeplakt krijgt.
Zeker wanneer ook fractieleider Alexander Pechtold het zo mooi verwoordt als hieronder:
"Bezuinigen op passend onderwijs is bezuinigen op beschaving!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten