dinsdag 21 juni 2011

Onacceptabel (reactie PO-Raad op brief minister)

"De PO-Raad vindt het (...) onacceptabel dat de invoering van een stelselwijzing gepaard gaat met een bezuiniging. Dit druist niet alleen in tegen de adviezen van de commissie Dijsselbloem, maar treft ook de meest kwetsbare leerlingen."

Na de al niet zo positieve ontvangst door de AOb van de brief van de minister over de voortgang 'passend onderwijs', laat nu de PO-Raad duidelijk van zich horen.
Met name ook het totaal voorbij gaan aan de kritische kanttekeningen van ECPO, het adviesorgaan van de minister zelf over de vormgeving van (de invoering van) Passend onderwijs, is de PO-Raad een doorn in het oog.

In een helder artikel zet men hier de verschillende kritiekpunten op een rij.

1 opmerking:

  1. Ik heb vanavond naar autistisch, wat nu? gekeken. Daar zag ik twee zusjes van een autistische jongen van 8, die zo vol liefde en toewijding zorgtaken op zich namen, dat ik alleen maar kan hopen dat iemand in Den Haag het gezien heeft. Deze meisjes hadden meer begrip, fatsoen en liefde in hun kleine pink, dan onze minister ooit zou kunnen hebben in haar hele lijf. En voor wie het niet heeft gezien, op uitzending gemist staat het. Het is prachtig!
    Natasja.

    BeantwoordenVerwijderen