dinsdag 21 juni 2011

Zijn wij nou zo slim: leugen nr. 27

U weet het vast nog wel, de brief in januari waar onze Marja de hele ellende in aankondigde. Tegelijk met het voorstel heeft ze de "internetconsultatie" opengesteld.

Dat is nieuw.
Dan kan je thuis op je gemak een eigen mening vormen, op papier zetten en dan via een website "uploaden" naar het ministerie.

Heel veel ouders hebben hier slapeloze nachten over gehad. Die hebben hun ziel en zaligheid in een stuk gelegd waar tranen overheen zijn gegaan en waar uit de inzendingen vooral hun zorgen en angsten spreken. Er zijn uiteindelijk meer dan 2000 internetconsultaties ingestuurd.
Dan hoop je dat daar serieus mee om wordt gegaan. "Waarom doe je het anders" kun je je afvragen.

Nou, niks van dat alles. Marja heeft ook dit niet serieus genomen. In haar laatste brief van 14 kantjes wijdt ze er deze zin aan.

"Na de internetconsultatie, die meer dan 2000 reacties opleverde, is het wetsvoorstel aangepast en voor advies aangeboden aan onder meer de Onderwijsraad en de Evaluatie en adviescommissie Passend onderwijs (ECPO). De adviezen zijn inmiddels binnen en verwerkt. Na de zomer verwacht ik u het wetsvoorstel te kunnen toesturen. Bij dit wetsvoorstel volgt ook de reactie op het recente advies van de ECPO en de Onderwijsraad."

Nou, daar gaan we. Is dat alles? Ja, dat is alles. Maar lees mee wat er nou eigenlijk precies staat: "na de internetconsultatie is het wetsvoorstel aangepast en voor advies aangeboden aan onder meer de onderwijsraad en de ECPO."

He? Het wetsvoorstel is dus aangepast in de periode na de internetconsultatie, eind maart, waarna het is aangeboden aan de ECPO en de onderwijsraad. En daar weet niemand wat vanaf?
Waarom hebben wij dat niet gehoord? Waarom niet?

OMDAT HET NIET IS GEBEURD NATUURLIJK.

De ECPO geeft een oordeel over het wetsvoorstel wat we allemaal hebben gehad, er staat namelijk in het advies op pagina 9: "Het Wetsvoorstel Passend Onderwijs dat de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschapmet haar brief aan de Tweede Kamer van 31 januari 2011 heeft gepresenteerd"

ZE LIEGT DUS ALWEER, Ze zegt glashard dat het wetsvoorstel aangepast naar de ECPO is gestuurd, en dat is gelogen. De ECPO heeft gewoon een oordeel gegeven over het wetsvoorstel wat we allemaal hebben gekregen op 31 januari. Ze heeft dus helemaal NIKS gedaan met de internetconsultatie, en dat is triest, heel erg triest voor al die mensen die daar hun ziel en zaligheid in hebben gelegd. Maar waarom zet een minister dat nou in een brief aan de Tweede Kamer?

Vervolgens zegt ze in dat ene zinnetje ook nog: "de adviezen zijn binnen en verwerkt'. Nou, dat is mooi. Wij hadden het advies van de ECPO (lees hier hoe onbarmhartig) ook al gezien, maar hoezo verwerkt? waar dan? Door de ambtenaren zeker, die hebben er niks mee gedaan. De ECPO had namelijk een aantal zeer principiƫle bezwaren, en daar zien we helemaal niks van terug.

Alles bij elkaar is het een twijfelachtig verhaal.

Wij van wijzijnverbijsterd voelen ons af en toe net Louis van Gaal: "zijn wij nou zo slim, of zijn zij nou zo dom"?

3 opmerkingen:

  1. 'Verwerkt' betekent gewoon: binnengekomen stuk in een mapje gezet en daarna weer overgegaan tot de orde van de dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Koehandel met de SGP, gedraai, verkeerde cijfers, onkunde, leugens (pardon, halve waarheden), minachting voor al die ouders die tussen hoop en vrees leven, minachting voor al die gedreven mensen in het speciaal onderwijs en regulier onderwijs.
    Wie heeft dit kabinet in 's hemelsnaam gekozen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. NIEMAND heeft dit kabinet gekozen, het is een minderheidskabinet. Dat maakt het dubbelzuur

    BeantwoordenVerwijderen