dinsdag 21 juni 2011

Gelukkig hebben we de foto's nog ("Hoop en vrees" in Den Haag)

Daan en Boris
Wij hadden u nog een fotoreportage beloofd van het uitstapje naar Den haag, waar de ouders van de St. Mattheusschool hun boekje "Hoop en vrees" hebben mogen overhandigen aan de verschillende leden van de vaste Kamercommissie voor onderwijs.
Tevens hebben zij zo'n 225 exemplaren achtergelaten voor alle andere leden van de Eerste en Tweede Kamer.

De leerlingen hadden prachtige spandoeken gemaakt en scandeerden onderweg naar het Binnenhof dat zij hun onderwijs, en dus ook hun toekomstperspectief willen behouden. Met de huidige bezuinigingen op speciaal onderwijs (we kunnen het niet genoeg benadrukken dat de bezuinigingen op 'passend onderwijs' in de praktijk zo uitpakken) en ook het pgb zal het onderwijs waar onze leerlingen om vragen (en recht op hebben!) niet meer mogelijk zijn. En daarbij worden de mogelijkheden na school ook flink uitgehold door de neoliberale waan dat de markt wel met oplossingen zal komen.

Ook aanwezig was natuurlijk Daan, die iedereen die wijzijnverbijsterd een beetje volgt natuurlijk kent vanwege zijn blijvende actiebereidheid om goed onderwijs voor zijn zusje Sabine te behouden.

Manja Smits
Ons bezoek aan den Haag was niet alleen om de woordvoerders van de gedoogcoalitie (Kathleen en Ton waren er in ieder geval, Ton, onder excuus, wat verlaat, maar toch)aan te spreken, maar toch ook om juist diegenen te bedanken die wel weten waar het om draait en die, in tegenstelling tot de minister en haar ambtenaren (nota bene!), wel dossierkennis hebben en deze ook gebruiken om telkens weer aan te tonen dat de minister halve waarheden, onzin of zelfs leugens verteld (keer op keer) en goochelt met cijfers om haar gelijk te halen.
Zo mochten de leerlingen de hand schudden van Boris van der Ham (D'66) en vooral ook Manja Smits (SP), die op verschillende manieren alle initiatieven van wijzijnverbijsterd en gelijkgestemden keer op keer ondersteunt met raad en daad. Wij van wijzijnverbijsterd beschouwen Manja vanwege haar inzet en kennis ondertussen als een heuse heldin.

Klik hier om naar de fotopagina's van de St. Mattheusschool te gaan.

3 opmerkingen:

  1. Luise, moeder van Daan Sabine en Nienke21 juni 2011 om 23:44

    Erg trots op wat we vandaag gedaan hebben! En nu hopen dat onze boekjes serieus worden gelezen en er wijze lessen uit getrokken worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elmira, leerkracht ZMLK moeder van Fien met down22 juni 2011 om 17:18

    Superreportage en wat een boel foto's. Heel fijn om erbij geweest te zijn. Ook al was Fien er niet bij, in gedachte toch zeer zeker wel..

    BeantwoordenVerwijderen