dinsdag 21 juni 2011

"HOOP en VREES" overhandigd aan vaste kamercommissie

Na alle moeite die ouders hebben gedaan om hun persoonlijke verhaal aan het papier toe te vertrouwen is het vandaag gelukt.
De "verontruste ouders" hebben hun boekje "HOOP en VREES" aangeboden aan de vaste kamercommissie onderwijs van de Tweede Kamer.
Het had nog enige voeten in de aarde, want uw Verbijsterde Baas is bijna opgepakt vanwege het "organiseren van een ongeoorloofde demonstratie".

Als je je stem wil laten horen op het binnenhof moet je eigenlijk gekozen zijn. Als je door het Binnenhof loopt, zoals wij, met een stuk of 40 kinderen met een verstandelijke beperking, mag je niet onaangekondigd een spandoek laten zien en je mag ook niks roepen. Daar moet je een vergunning voor hebben.


Omdat we helemaal geen demonstratie van plan waren en wat te luidruchtig waren werd er door een agent gelijk proces-verbaal opgemaakt.
We leken verzeild in "Flikken Den Haag".
Er werd mij, met 70 man om mij heen gevraagd: "u bent niet tot antwoorden verplicht, maar wat komt u hier doen". Uiteindelijk mocht ik gewoon mee naar binnen met achterlating van een blauw boekje: "voor de bewijslast".

In het Tweede Kamergebouw zijn we ontvangen door vooral Manja Smits, Boris van der Ham en onze vriendin Kathleen "k4" Ferrier. Het moet gezegd dat ze de leerlingen die er bij waren erg enthousiast en geïnteresseerd tegemoet traden.


Ze hebben "HOOP en VREES" in ontvangst genomen van de ouders, en ook het verhaal aangehoord van de ouders dat ze duidelijk willen maken dat het gaat om kinderen, en niet om geld, scholen of bezuinigingen. Ook onze vriend Ton met de bon ton kwam aan het eind nog aangerend. Hij was "opgehouden" door de fractie van de VVD.


Ook de leerlingen van ons VSO hebben hun zegje nog kunnen doen: ze waren erg goed in staat om te verwoorden wat ze van de bezuinigingen vinden.

Deze dag bekijkend zijn de ouders zeer tevreden dat ze met hun initiatief de Tweede Kamer bereikt hebben. 
Dat is dan ook iets om trots op te zijn.
Wat ons van wijzijnverbijsterd betreft zijn al deze kanjers (ouders en leerlingen) ons predikaat "goedgekeurd door wijzijnverbijsterd" driedubbel en dwars waard!


2 opmerkingen:

  1. Erg blij dat het zo gelopen is...op het stukje agent na....zal hij trots zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elmira, leerkracht ZMLK moeder van Fien met down22 juni 2011 om 17:21

    Ik vond het fijn om erbij te zijn. Jammer inderdaad van het oponthoud met meneer de agent!!

    BeantwoordenVerwijderen