woensdag 9 februari 2011

LOL

Als je praat over "lol" dan kun je het hebben over verschillende dingen. Lol betekent "fun, plezier, gein". Lol wordt door engelstaligen gebruikt voor "laughing out loud"; als je hardop lacht terwijl je een spel doet dan typ je "lol".

De nieuwste betekenis voor LOL is echter te zien in onderstaand filmpje. LOL staat voor "leren op locatie".

In tegenstelling tot wat de Ton Eliassen van deze tijd denken en hardop zeggen wordt er in het speciaal onderwijs ongelooflijk keihard en goed gewerkt met de leerlingen.

"De kwaliteit van het speciaal onderwijs laat overigens te wensen over" is een quote uit de ondertussen beruchte brief van de minister over de bezuinigingen passend onderwijs.
Hebben de Ton Eliassen wel eens een school voor so of vso van binnen gezien, denk ik dan?
Hebben ze wel eens met deze uiterst kwetsbare en fantastische leerlingen in één ruimte gestaan?
Waarschijnlijk niet.
Waarschijnlijk hebben de Ton Eliassen een school bezocht en hebben ze hetzelfde gedaan als de ministers die de "het was geen milieuramp" bij Moerdijk hebben bezocht: in de auto blijven zitten met de deuren op slot en de ramen dicht. Ooo ja, "om het personeel niet voor de voeten te lopen".

Onderstaand filmpje laat zien hoe fantastisch deze leerlingen van een VSO-ZMLK het doen in een "leren op locatie"-setting.
Om dit te kunnen blijven doen, is echter BEGELEIDING nodig, en dat hebben we dadelijk niet meer. Na de "OPERATIE KAALSLAG" hebben we hier geen mensen meer voor.

Bedankt, alle Ton Eliassen.

5 opmerkingen:

  1. Wat een mooi filmpje! daar doen we het inderdaad allemaal voor! schandalig dat daar geld weg moet zodat dit niet meer kan en we wel oorlogs(!!!!)vliegtuigen lachend aanschaffen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een GEWELDIG filmpje! Ben zo trots op onze leerlingen, mijn collega's en op onze school. En meteen voel ik de pijn als ik denk wat hier allemaal gaat veranderen als mevrouw Bijsterveld haar plannen erdoor krijgt. Can't wait till Nieuwegein!!! En dan wil ik alle verhalen horen over haar bezoek aan het SO en de Auti-afdeling vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. SUPERfilmpje. Zit met tranen in mijn ogen te kijken naar wat onze leerlingen al allemaal kunnen!! Megatrots op iedereen! Ik denk dan ook gelijk aan Fien ( dochter van 2 met Down ), wat zou het leuk zijn als zij dit ook gaat doen!! Moet toch ook nog kunnen in de toekomst? Laat het niet zover komen, dat het voor haar niet meer kan!! Lieve allemaal: ik steun jullie vanmiddag op de barricaden in Nieuwegein, ook al ben ik er niet lijfelijk bij aanwezig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. super filmpje he !!
    wij zijn er ook super trots op wat we allemaal met deze leerlingen hebben bereikt in de eindgroep.
    Deze dag kan gewoon niet zonder extra begeleiding.!!

    vanmiddg gaan we met zijn alleen naar nieuwegein !!
    om onze trots uit te spreken over onze geweldige school , collega's en natuurlijk de leerlingen.

    groetjes anouschka

    BeantwoordenVerwijderen