woensdag 9 februari 2011

Live feed manifestatie (I) (door CHE)

14.08
Ondertussen in Nieuwegein: (speciaal) onderwijsland maakt een vuist. Ondertussen twee zalen vol duizenden betrokken leerkrachten, ouders en anderen. Ook buiten staan nog grote groepen mensen die zich willen laten horen. Later meer .....

14.24 Uitspraken eerste sprekers
"Moeten onze kinderen opdraaien voor de gevolgen van de financiële crisis en mogen de banken er mee weg komen?"
"Effecten zeker ook te merken in het reguliere onderwijs! Bezuinigingen op de schouders van de kansarme kinderen!"
(spandoek) "Omdat de schulden moeten slinken laat u onze leerlingen verdrinken"

14.41 Joep van Deudekom live!
"Hoe haalt mevrouw Het Spoor Bijsterveldt het in haar hoofd? Ze snapt blijkbaar niets van het onderwijs! Misschien helpt een vergelijking: stel je bent verpleegster en je krijgt vervolgens IC, hartbewaking, en andere taken er bij en nog een cursusje "blindedarm weghalen" en alles is goed."
"Ik beledig de minister misschien maar zij beledigt jullie, leerkrachten, leerlingen en ouders nog harder door haar bezuinigingen! het is een persoonlijke belediging om de zwaksten in de samenleving zo te pakken"

14.45 Minister Marja van Bijsterveldt
Minister maakt zich af met praatjes waaruit geen enkele empathie spreekt. Laat staan enig verstand van zaken. Blabla voor de vaak! Weinig geleerd van haar bezoek aan onze zmlk-school blijkbaar.
10.000 betogers fluiten van Bijsterveldt uit.

14.52 Meer dan 100.000 handtekeningen bij petitie
De minister krijgt de handtekeningen van de online petitie mee naar huis.
De redactie meent al van haar gezicht op te kunnen maken waar deze handtekeningen hun plaats zullen krijgen! Direct in de prullenmand! Dat tekent natuurlijk de houding van de minister en de coalitie.
Niet luisteren naar de mensen uit het veld maar flink vasthouden aan de eigen plannetjes.

14.57 Reactie toehoorders
Reactie toehoorders en bonden naar aanleiding van halstarrige "ik ben toch lekker de baas"- houding van de minister: "De minister moet respect tonen!"

15.07 Toespraak Kathleen Ferrier (CDA): Dissidente niet dissident genoeg!
Dissidente Ferrier roept werkveld op tot creativiteit!! Wij zijn waarschijnlijk nog niet creatief genoeg met minder geld en steeds meer werkdruk. Over gebrek aan respect gesproken! Wij doen volgens deze mevrouw blijkbaar niet genoeg ons best!

15.11 Geëmotioneerde ouder komt met oplossing
"Ruil de door geen enkele leerkracht gewilde voorgestelde prestatiebeloning in in ruil voor deze 300 miljoen, niemand heeft behoefte aan een Amerikaans model" (wordt toegejuicht door alle duizenden aanwezigen, die dus liever de leerlingen goed onderwijs dan zichzelf een extra beloning gunnen)

15.14 Ouder wijst op rol WSNS
WSNS krijgt in de nieuwe plannen alle macht, de ouders komen compleet buiten spel te staan en hebben dan geen keuze!

(lees hier deel twee)

1 opmerking: