woensdag 9 februari 2011

Live feed manifestatie (III) De oppositie keert zich fel tegen bezuinigingen

Job Cohen (PvdA), André Rouvoet (CU), Emil Roemer (SP), Alexander Pechtold (D'66) en Jolanda Sap (Groen Links) doen wat met name de nagenoeg onbeschofte Ton Elias en de wereldvreemde Kathleen Ferrier nalaten: het veld, de mensen uit de praktijk, de ouders het respect geven dat ze verdienen.

Op de vraag of de leerkrachten eventueel hun nieuwe prestatiebeloning zouden willen inleveren om deze bezuinigingen teniet te doen klonk al een volmondig "ja" en een gejuich voordat de vraagsteller, Andre Rouvoet uitgesproken was.

"Jullie zijn de basis", "Als jullie protesteren dan is er echt wat aan de hand!" (Jolanda Sap)

Emile Roemer spreekt uit ervaring: niet alleen de kinderen met extra leerbehoeften in de klas maar ook de andere 25 kinderen in de klas worden de dupe van deze bezuinigingen!
Bassisonderwijs (speciaal onderwijs en regulier) is de basis!
Wij bezuinigen niet op kinderen, wij investeren in kinderen.
Naar aanleiding van een als Sinterklaas verklede demonstrant: "Makkers staakt u wild geraas niet totdat deze asociale bezuinigingen van de baan zijn!"

"Bezuinigen op passend onderwijs is bezuinigen op beschaving!";
"Als het op 2 maart niet lukt een meerderheid te krijgen in de Eerste kamer om dit tegen te houden, kom dan allen naar het Malieveld!" (Alexander Pechtold)

Vertegenwoordiger VO-Raad: "wij ondersteunen ten volle deze actie!"

(lees hier het vierde en laatste deel)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten