woensdag 9 februari 2011

Ferrier

Na vanmiddag snappen we het. Wij van wijzijnverbijsterd hebben met open mond geluisterd naar mevrouw Kathleen Ferrier. De enige andere Kathleen die we kennen is van K3, maar die Kathleen heeft wel talent.

Mevrouw Kathleen Ferrier was ooit degene die ons hoop gaf in donkere dagen. Ze was degene die dit minderheidskabinet kon tegenhouden, maar had daar uiteindelijk het lef niet voor.

En daar is ze voor beloond door het CDA; ze mag woordvoerder passend onderwijs zijn.
Jaja, voor het CDA, de partij die christelijke waarden hoog in het vaandel heeft staan. Bij dat CDA zijn ze verbaasd dat ze bij de komende verkiezingen onderuit gaan.
Wij van wijzijnverbijsterd zijn dat niet.

Op de website van het CDA staat het volgende: "Ieder talent telt".
Dat was de hoofdboodschap van CDA-kamerlid Kathleen Ferrier tijdens de onderwijsbegroting deze week.
We kunnen geen talent onbenut laten, we hebben vaklui en hoogopgeleiden hard nodig. “En dus moeten we goede prestaties en excellentie bevorderen, maar ook oog hebben voor het talent van zwakkeren in het onderwijs”, zo zei Ferrier. De CDA’ster brak in het debat dan ook een lans voor hoogbegaafde (sic) kinderen.

Eerst dachten we nog: "wat bezielt haar"? Maar het is duidelijk: het gaat om hoogopgeleiden, om excellentie, presteren en het opleiden van vaklui.
Ze heeft gewoon niks met gehandicapten, dove kinderen, verstandelijk beperkten en andere leerlingen waar wij de zorg voor hebben.

Nou mevrouw Ferrier, bedankt. Had dat kabinet maar laten zakken, dan had u wel wat betekend.

1 opmerking:

  1. Ik ken nog een Kathleen Ferrier. Een Engelse klassikale alt, die tot tranen toe ontroeren kon (en op cd gelukkig nog steeds kan) met haar vertolkingen van Mahler, Britten, Händel en Bach. Wanneer je die Ferrier hoort, weet je dat de mens tot veel goeds in staat is en dat (bijvoorbeeld Bach's) christelijke waarden nog wat waard zijn. Met onze eigen Nederlandse Kathleen verwordt die wetenschap echter al snel weer tot twijfel

    BeantwoordenVerwijderen