maandag 4 april 2011

Theekransjes (I)

Ondertussen vinden op dit moment de eerste regionale bijeenkomsten plaats.
In Rijnmond is zelfs de enige echte Fons (u kent 'm ongetwijfeld na al onze verhalen wel) aangeschoven om te goochelen met cijfers. De opkomst is erg laag, maar dat was natuurlijk te verwachten gezien de slinkse wijze van uitnodigingen versturen (lees hier).
Voorlopig nog weinig nieuws: Fons houdt de besturen voor dat het speciaal onderwijs blijft met voor iedere leerling een passende plek. Vanochtend werd er weliswaar gesproken over 70.000 en dan weer over 90.000 leerlingen (dat scheelt nogal wat?), dus hoe dat gegoochel met aantallen helemaal in het plaatje past is onduidelijk.
We kunnen er met deze berichten al op voorhand van uitgaan dat de bijeenkomsten tot niets nieuws zullen leiden. Roepen dat het speciaal onderwijs blijft bestaan is nu niet echt bijzonder.

Het bijzondere is er juist in gelegen dat het blijvende speciaal onderwijs het met veel minder centjes moet doen, beste Fons. Het bijzondere is juist dat deze 70.000 (of is het nou 90.000 Fons?) het met veel minder aandacht moeten doen omdat er bijvoorbeeld 10% meer leerlingen bij komen in de klas en 10% minder juffen en meesters. Dus uiteindelijk moeten de speciale scholen veel meer doen, voor veel minder geld.
Maar dat wisten we toch allang Fons? Wordt jij nu zo flink betaald om steeds hetzelfde riedeltje, tegen alle cijfers en feiten in, af te draaien Fons? En wat schuift dat nou Fons? En wat kost ons dat nou Fons?

Hieronder een sfeervol plaatje, zoals de VERBIJSTERDE BAAS liet weten: "15e verdieping, mooi uitzicht, maar niet op verandering beleid"

1 opmerking:

  1. Ben je daar nou echt de enige? Mooi zo, geef hem dan van katoen, die Fons!

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen